Politika

Pozitivna: Upravu ne zanima imovina Glavnog grada

Nadležni Glavnog grada Predlogom odluke o prenosu prava raspolaganja na nepokretnosti Vladi u cilju izmirenja poreskih obaveza privrednog društva Parking servis i Fudbalskog kluba Budućnost pokazuju da ih ne zanima imovina grada kao ni interesi građana, saopšteno je iz Pozitivne Crne Gore.
Pozitivna: Upravu ne zanima imovina Glavnog grada
Portal AnalitikaIzvor

Predsjednik podgoričkog Odbora te partije Radovan Marić kazao je da je u obrazloženju Predloga navedeno je da su pomenuti privredni subjekti po osnovu dospjelih obaveza dužni preko million eura poreza i doprinosa.

“Krajnje je neodgovorno i neprofesionalno da su nadležni Glavnog grada dozvolili da dugovi ovih subjekata narastu na million eura. Ovakvim “domaćinskim gazdovanjem”  stiče se utisak da se i drugi privredni subjekti hrabre  da ne izmiruju svoje poreske obaveze,  jer je jedina sankcija prodaja imovine Glavnog grada”, naveo je Marić.

Takvim neodgovornim pristupom, kako je dodao, može se očekivati da  će svaki privredni subjekat, koji ne bude plaćao poreske obaveze, ostati bez prava raspolaganja sopstevnom imovinom a time i Glavni grad bez budžetskih sredstava za dalji razvoj.

 “Takođe, ono što dodatno zabrinjava da Predlogom nije jasno definisano kako će privredno društvo “Parking servis” dalje poslovati kada namiri dug prodajom imovine i da li da očekujemo da  i stadion, ukoliko  FK Budućnost i dalje ne bude izmirivala poreske obaveze, postane vlasništvo Vlade”, kazao je Marić.

On smatra da je umjesto tako nelogičnih odluka, potrebno je samo profesionalno i odgovorno raditi svoj posao, te  obavezati sve privredne subjekte, bez izuzetka,  da uredno, kao što Zakon nalaže, izmiruju svoje obaveze po osnovu poreza i doprinosa od kojih žive grad i njegovi građani.

Portal Analitika