Politika

Mandić i Radunović u rukama sutkinje Vesne Moštrokol

Predmet protiv visokih funkcionera Demokratskog fronta Andrije Mandića i Slavena Radunovića, koji se terete za pozivanje na nasilno rušenje ustavnog poretka, dodijeljen je sutkinji podgoričkog Višeg suda Vesni Moštrokol, saznaje Pobjeda.
Mandić i Radunović u rukama sutkinje Vesne Moštrokol
Portal AnalitikaIzvor

Optužni prijedlog protiv Mandića i Radunovića ranije je Višem sudu podnijelo Više državno tužilaštvo i to nakon što im je parlament, na zahtjev Tužilaštva, 29. decembra prošle godine ukinuo imunitet.

Ukidanje poslaničkog imuniteta bio je uslov da Vrhovno državno tužilaštvo odobri krivično gonjenje Mandića i Radunovića.

Nova srpska demokratija, na čijem je čelu Mandić, pokretanje optužnog prijedloga ocijenila je kao pokušaj da se, montiranim političkim procesima protiv ljudi koji vode proteste, obeshrabre građani. Poručili su i kako je optužni prijedlog baziran na spletkama i izmišljotinama i kako je unaprijed osuđen na propast.

Više državno tužilaštvo u Podgorici je ocijenilo da postoje osnovi sumnje koji ukazuju da su poslanici Mandić i Radunović tokom protesta izvršili krivično djelo-pozivanje na nasilnu promjenu ustavnog uređenja, tako što su učesnike protesta, podstakli da nasilno uđu u Skupštinu Crne Gore. Nakon što je Radunović dao rok od 10 minuta protesti su eskalirali tako što je uslijedio napad demonstranata na policiju i pokušaj nasilnog upada u Skupštinu, navodi Tužilaštvo.

Portal Analitika