Politika

VUJOŠEVIĆ: Lakušić bojkotuje opštinski parlament, ali ne i odborničku naknadu

Sva Podgorica i Crna Gora, kao i cijeli svijet, mogao je da se uvjeri kako protiču ti mirni protesti tokom kojih su pristalice DF-a do zuba naoružani kamenicama, motkama, molotovljevim koktelima i suzavcem nasrtali na državne institucije i pripadnike MUP-a, uništavajući pri tom i imovinu građana Podgorice. To su za njih mirni i demokratski protesti, navodi odbornik DPS u Skupštini Glavnog grada Nenad Vujošević.
VUJOŠEVIĆ: Lakušić bojkotuje opštinski parlament, ali ne i odborničku naknadu
Portal AnalitikaIzvor

U svom reagovanju na izjave člana Predsjedništva Demokratske narodne partije Zorana Lakušića, Vujošević ističe kako je "nemoguće na racionalnom nivou polemisati sa čovjekom koji tvrdi da su protesti Demokratskog fronta bili mirni",

- Zaključak je da se sa takvim čovjekom ne može polemisati ni oko njegovih ostalih zapažanja i opservacija koje iznosi u svom saopštenju. Ne obraćajući pažnju na neargumentovane i netačne tvrdnje Lakušća, zbog ukupne javnosti želim da kao odbornik DPS istaknem da je izvršna vlast u Glavnom gradu tokom 2015. godine vrijedno radila i napravila zapažene rezultate, koji su evidentirani u Izvještaju o radu Gradonačelnika i organa lokalne uprave i službi Glavnog grada - ističe odbornik DPS-a.

On dalje navodi kako je gradska uprava tokom protekle godine uspjela da realizuje značajne projekte koji obezbjeđuju kvalitetan iskorak u razvoju grada, zatim obezbijedi veće prihode u budžetu, značajno unaprijedi komunalnu infrastrukturu, učini kulturni život u Podgorici sadržajnijim i bogatijim, ravnomjerno razvija grad, približi gradsku upravu građanima i stvori pretpostavke za razvoj preduzetništva i otvaranje novih radnih mjesta.

- Sve to se desilo samo u jednoj godini mandata nove gradske uprave koja, ne samo što će realizovati svoj program do kraja mandata, već je realno očekivati da ga u mnogim segmentima uradi čak i više od planiranog. Na kraju, sve to što ima Lakušić bi mogao i trebao da saopšti u gradskom parlamentu, a on parlament bojkotuje, ali ne bojkotuje nadoknadu koja mu sljeduje kao odborniku tako što redovno najavljuje odsustvo sa sjednica, jer je to uslov da on i njegove kolege iz DF-a redovno dobijaju naknade, kao što je uredno najavio odsustvo i sa sjutrašnje na kojoj će se raspravljati o pomenutom izvještaju. Kada bi odbornik Lakušić realnije sagledavao stvari, češće boravio u gradskom parlamentu i više razgovarao sa svojim sugrađanima, sigurno bi shvatio bi da najviše problema ima sa građanima Podgorice, čija podrška gradskoj upravi konstantno raste - zaključuje Vujošević.

 

Portal Analitika