Politika

Lunaček: Pozitivna dala konstruktivan plan

Pozitivna je dala veoma konstruktivan Plan, koji omogućava svim partijama da budu dio Vlade do izbora, kako bi se obezbijedila puna primjena izbornog zakonodavstva u cilju organizovanja fer i slobodnih izbora, kazala je potpredsjednica Evropskog parlamenta Ulrike Lunaček tokom rasprave o Nacrtu rezolucije o napretku Crne Gore,koju je pripremio izvjestilac za našu zemlju Čarls Tanok.
Lunaček: Pozitivna dala konstruktivan plan
Portal AnalitikaIzvor

Lunaček je kazala da vjeruje da će proces biti uspješno završen ,, jer je neophodno osigurati slobodne izbore, kako bi građani povratili povjerenje u izborni proces”.

Ona je tokom rasprave o Nacrtu kazala i to da je Crna Gora uspješna priča, koja je već u procesu pregovaranja sa Evropskom Unijom i ima vidljiv napredak, kao što se i vidi u izvještaju Čarlsa Tanoka.

Lunaček je kazala da je izvještaj dobro napisan stavljajući akcenat na dio koji se odnosi na dalju borbu protiv korupcije i ogrganizovanog kriminala koja je  ključna za reforme, kao i slobodu medija, djelovanje NVO sektora, zaštitu manjina i saradnju sa LGBT populacijom.

Portal Analitika