Politika

Tivat cijepa opoziciju

Crnogorska opozicija nema jedinstvenu strategiju za nastup na predstojećim lokalnim izborima u Tivtu, piše Pobjeda.
Tivat cijepa opoziciju
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Dok DF i pokret URA poručuju kako će bojkotovati izbornu trku zakazanu za 17. april, Demokrate i SNP već uveliko, kroz podjele propagandnog materijala, zakup bilborda i obilazak domaćinstava, realizuju izbornu kampanju.

Sve je izvjesnije i da će se Demos, koji se još nije jasno izjasnio o pozivu DF, ipak pridružiti bojkotu, dok je SDP, prema izjavama predsjednika te stranke Ranka Krivokapića, ipak bliža učešću na izborima.

U DF-u smatraju kako tivatski izbori moraju biti organizovani zajedno sa parlamentarnim i u trenutku kada se stvore uslovi da oni budu fer i slobodni. Iz tog političkog saveza su ostatak opozicije pozvali da im se pridruži i tako spriječe DPS da, kako su rekli, “ starim manipulacijama osiguraju još jednu izbornu pobjedu”.

Poziv na bojkot, koji je DF kolegama uputio u utorak nakon sjednice Predsjedništva, odmah je prihvatila URA sa očekivanjem da će tim putem krenuti i ostatak opozicije. Oni su pozdravili odluku DF-a i poručili kako ne žele da učestvuju na izborima u Tivtu, budući da je jasno da DPS, kako su rekli, želi da ih namješta i kupuje glasove po modelu iz afere „snimak“.

Mediji špekulišu da će se bojkotu najvjerovatnije pridružiti i Demos Miodraga Lekića. Premda iz te partije još nijesu precizirali kakav će biti njihov konačan odgovor u vezi sa ovom inicijativom DF-a, visoki funkcioner Demosa Goran Danilović u kratkom telefonskom razgovoru za Pobjedu juče je indirektno sugerisao da su ipak bliži odluci da se pridruže pozivu političkog saveza, koji su donedavno činili i čelnici te stranke.

- Ne bih ništa komentarisao. Mediji su već ponešto objavili o stanovištima Demosa po tom pitanju - kratko je za Pobjedu odgovorio Danilović.

Opširnije čitajte u Pobjedi…

Foto: CdM

Portal Analitika