Politika

Pajović: Parlamentarni dijalog nema alternativu

Predsjednik Pozitivne Darko Pajović je danas, u sjedištu stranke, razgovarao sa ambasadorom Rumunije Ferdinandom Nagy-em, o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori.
Pajović: Parlamentarni dijalog nema alternativu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno sa sastanka, sagovornici su naglasili da je planom za prevazilaženje političke krize, koji je ponudila Pozitivna, sačuvan mir i stabilnost države kao neophodan preduslov za dalji nastavak EU i NATO integracija. Takođe, u razgovoru je naglašeno da je za stvaranje uslova za slobodne i demokratske izbore potrebno nastaviti parlamentarni dijalog.

Predsjednik Pozitivne je kazao da parlamentarni dijalog nema alternativu i da će snaga demokratskih promjena u mnogome zavisiti od spremnosti svih političkih subjekata da preuzmu odgovornost i nastave započeti dijalog.

"Plan Pozitivne imao je za cilj da opoziciji otvori vrata Vlade, kako bi nakon 27 godina, mogla da kontroliše ukupan izborni proces kroz kontrolu državnih resursa čiji je krajnji rezultat organizovanje slobodnih i fer izbora”,  naglasio je Pajović.

Pajović  je dodao da je krajnje vrijeme da se svi ozbiljni i odgovorni politički akteri okrenu  budućnosti i državnim interesima u cilju demokratizacije društva i nastavka evroatlanskih integracija.

Portal Analitika