Politika

Mustafić: Dijalog nema alternativu

Ohrabrujuće su najave premijera i opozicije povodom nastavka parlamentarnog dijaloga, jer dijalog nema alternativu, a spremnost na ustupke mora postojati s obje strane, kazao je gostujući u emisiji "U centar", politički direktor Bošnjačke stranke Suljo Mustafić.
Mustafić: Dijalog nema alternativu
Portal AnalitikaIzvor

"Bez obzira na uslovljavanja koja su dolazila najviše sa jedne strane ili na moguće na tvrdoću u pregovorima sa druge strane, mislim da će dijalog biti započet u ovom ili onom formatu - svejedno.  U svakom slučaju on će se brzo dešavati, jer prosto imamo ustavne rokove koji su nam neophodni da bi raspisali izbore i da bi se izbori održali", kazao je Mustafić.

On kaže i da na Kolegijumu predsjednika Skupštine još nije bilo riječi o zakazivanju sjednice na kojoj će se glasati o smjeni Ranka Krivokapića.

"Mi nismo imali kolegijum o tom pitanju, ja očekujem brzo da dogovorimo tačno vrijeme. Naravno predsjednik je taj koji potpisuje saziv. Dakle 36 poslanika je podržalo inicijativu i navelo datum, ali naravno predsjednik parlamenta potpisuje saziv i to je njegovo ovlašćenje", naveo je Mustafić.

Ocjenu predsjednika Skupštine Ranka Krivokapić da su manjiske partije u vladajućoj koaliciji sateliti, Mustafić je kaže doživio kao uvredu.

"Prvo u ličnoj ravni, zarad korektne saradnje, mi nismo očeklivali takve kvalifikacije od strane predsjednika Parlamenta", poručio je Mustafić.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika