Politika

PAŽIN: Uz podršku VK nastavljamo sa unapređenjem demokratije

Crna Gora je kredibilan partner Venecijanske komisije što će se nastaviti i u budućnosti na korist unapređenja demokratije kroz pravo, zaključak je susreta ministra pravde Zorana Pažina i predsjednika Venecijanske komisije Đanija Bukikja održanog danas u Vili Gorica.
PAŽIN: Uz podršku VK nastavljamo sa unapređenjem demokratije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, Pažin se, tom prilikom, zahvalio Bukvikju na vrijednim doprinosima koje Venecijanska komisija pruža na reformskom putu Crne Gore.

On je istakao brojne rezultate i nezamjenljiv značaj saradnje crnogorskih institucija sa Venecijanskom komisijom, kao jednim od ključnih partnera u cilju unapređenja pravnog poretka, uz nadu da će se ta plodonosna saradnja nastaviti.

Bukikjo je, pak, naglasio značaj trenutka u kojem se Crna Gora nalazi, kao i veoma dobru poziciju u odnosu na svoje aspiracije za članstvo u Sjeverno-atlantskoj alijansi i Evropskoj Uniji.

On se osvrnuo i na dobre rezultate Crne Gore na polju reforme, kao i kvalitetnu saradnju sa Venecijanskom komisijom u tom pogledu.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktuelnim temama na polju demokratije u Evropi, kao i načinima prevazilaženja savremenih izazova na polju vladavine prava i sigurnosti.

Portal Analitika