Politika

Demokrate pokreću inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Novoselu

Demokratska Crna Gora pokrenuće inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku opštine Tivat Ivanu Novoselu.
Demokrate pokreću inicijativu za izglasavanje nepovjerenja Novoselu
Portal AnalitikaIzvor

Saglasno Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu opštine Tivat, Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku Opštine može podnijeti najmanje jedna trećina odbornika u Skupštini opštine, a Skupština o Inicijativi odlučuje većinom glasova ukupnog broja odbornika.

Kako podsjećaju Demokrate, tivatski parlament broji 32 odbornika, da aktuelnu vlast u Tivtu čine 12 odbornika DPS-a i pet SDP-a, a opoziciju 15 odbornika. Stoga predsjednik opštine bez SDP-a ima podršku svega 12 odbornika DPS-a.

"Polazeći od prethodno iznijetog, a kako sam bio zajednički kandidat cjelokupne opozicije za predsjednika opštine 2014. godine, smatrao sam za shodnim da pokrenem Inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjednku opštine Tivat. Inicijativu ćemo uputiti na adrese svih opozicionih odbornika u Skupštini opštine koji su kontinuirano potpuno opravdano kritikovali rad predsjednika opštine, ali i na adrese pet odbornika SDP-a, kako bi građani Tivta i građani Crne Gore konačano imali jasnu situaciju i čistu sliku u susret narednim izborima koji nas očekuju kako u Tivtu, tako i u Crnoj Gori", kazao je predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Tivat Vladimir Arsić.

On očekuje da se u najkraćem mogućem roku odbornici odrede prema inicijativi koju će im uputiti, kako bi se stvorile formalne pretpostavke da zajednički procesuiraju inicijativu za izglasavanje nepovjerenja predsjedniku opštine saglasno Zakonu i Statutu.

"Nakon čega opozicija u lokalnom parlamentu zajedno sa odbornicima SDP-a može smijeniti aktuelnu lokalnu vlast u opštini Tivat", zaključio je Arsić.

Portal Analitika