Politika

VUČUROVIĆ: Socijalna politika se svodi na manipulacije

Socijalna politika u Crnoj Gori svodi se na manipulacije i šikaniranje najugroženijih, zloupotrebu socijalnih davanja i partijska zapošljavanja, a institucije koje bi trebale da se bave tom problematikom pretvorene su u štabove vladajuće stranke, smatraju u Demokratskom frontu.
VUČUROVIĆ: Socijalna politika se svodi na manipulacije
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Portparol Nove srpske demokratije, Jovan Vučurović, kazao je da Demokratska partija socijalista (DPS) kao i nebrojeno puta do sada, u godini izbora poseže za svojim, kako je naveo, jedinim predizbornim argumentom - zloupotrebama na svim poljima, a naročito u oblasti socijalne politike.

On je naveo da je važno naglasiti, pošto se danas obilježava Dan socijalne pravde, da je Crna Gora u Ustavu "predstavljena" kao takva, ali da to, kako smatra, nema veze sa istinom i realnošću, kao što ni po čemu nije ni ekološka država.

“Socijalna politika u Crnoj Gori se svodi na manipulacije i šikaniranje najugroženijih slojeva društva, zloupotrebu socijalnih davanja, partijska zapošljavanja, a institucije koje bi trebale da se bave ovom problematikom pretvorene su u partijske štabove DPS-a”, naveo je Vučurović u saopštenju.

Prema njegovim riječima, dok se ogromna većina građana bori za goli opstanak, sa druge strane se godinama odvija, kako je naveo, brutalna pljačka države i naroda od strane šefa režima i njegovih najbližih saradnika, rođaka, kumova i ostalih koji su se "snašli" uz podršku predsjednika DPS-a.

Vučurović je poručio da će se DF nakon promjena potruditi da se te nepravde isprave i da se zakonski sankcionišu svi koji su nelegalno stekli ogromna bogatstva.

“Računica je vrlo prosta - kako je raslo bogatstvo ljudi iz vrha režima i sa njima povezanih osoba, tako su građani Crne Gore tonuli u sve veću bijedu. Zato je očigledno da je katastrofalna socijalna situacija u zemlji prouzrokovana dugogodišnjom pljačkom države od strane ove profiterske i kriminalne grupe”, smatra Vučurović.

On je kazao da je Dan socijalne pravde prilika da građane podsjete na Ugovor o novom početku, kojim je Demokratski front (DF) obećao da će građanima odmah nakon dolaska na vlast riješiti neke od najvažnijih problema.

“Dakle, Ugovorom smo obećali otpis neizmirenih obaveza za utrošenu električnu energiju, za utrošenu vodu, usluge odvoza i deponovanja komunalnog otpada za sva domaćinstva u Crnoj Gori koja se odnose na primarne objekte za stanovanje”, podsjetio je Vučurović.

On je dodao da DF građanima nudi otpis poreskih dugova za nepokretnosti i besplatnu legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata.

“DF će u potpunosti ispuniti sve ono što je obećao ovim Ugovorom, čime će donekle biti sanirana šteta koju je građanima nanio korumpirani režim”, poručio je Vučurović.

Izvor: M INA; foto: cdm.me

Portal Analitika