Turizam

Lido zakupljen za 80.258 eura

Podgorička firma "Slac commerce" uspjela je da za 80.258 eura privremeno zakupi budvanski restoran "Lido”, na licitaciji koja je u petak održana u crnogorskoj metropoli turizma.
Lido zakupljen za 80.258 eura
Portal AnalitikaIzvor

Kao i prethodnih godina, oko poznatog restorana, smještenog na šetalištu u Budvi, vođena je najveća borba na licitaciji koju je organizovalo Javno preduzeće Morsko dobro. Za "Lido” je bilo zainteresovano šest kompanija, od kojih su dvije odustale u startu, prenose Dnevne novine.

Licitacija tokom koje je, shodno pravilima, cijena "dizana” za po sto eura po krugu, trajala je skoro pola sata. Dva ponuđača odustala su kod cijene od 50.000 eura, pa su borbu nastavile podgorička firma i kompanija Lucia M iz Budve. Budvani su odustali kod cijene od 80.000 eura, pa je Slac commerce, koji je proteklih tri godine gazdovao "Lidom”, zadržao poznati restoran do 2018. Cijena koju su ponudili bila je četiri puta veća od početne.

Na licitaciji u okviru plana privremenih lokalcija za period od 2016. do 2018. godine našlo se više od 60 lokacija duž budvanske rivijere, a najviše zainteresovanih bilo je za mjesta duž šetališta, u blizini popularnih otvorenih šankova. Na licitaciji za sedam otvorenih šankova prijavljeni su bili samo dosadašnji zakupci koji su uspjeli da produže najam.

Portal Analitika