Politika

Slobodan Radović Krušo: DPS ne namjerava da raskine koaliciju sa Izborom

Nešto blaže ocjene o odnosima unutar vladajuće koalicije nakon odlaganja dvije skupštinske sjednice stižu iz DPS-a.
Slobodan Radović Krušo: DPS ne namjerava da raskine koaliciju sa Izborom
Portal AnalitikaIzvor

Na pitanje da li je ovo prvi put da se bez unutarkoalicionog dogovora zakazuju odnosno otkazuju sjednice, predsjednik OO DPS Herceg Novi, Slobodan Radović kazao nam je da je to činjenica kojom on ne raspolaže:

“Vjerujem da je bilo komunikacije kao i uvijek. Ako oni kažu da je nije bilo, ja to ne bih tumačio. Ja lično nijesam o tome razgovarao jer sam bio odsutan, tako da to pitanje slobodno možemo preskočiti, što se mene tiče”, kaže Radović.
On ne smatra da je funkcionisanje koalicije ugroženo te da ne postoje razlozi koji bi doveli do njenog raskola:

“DPS nema namjeru da raskida koaliciju, naprotiv cilj nam je da ojačamo vlast u Herceg Novom, da uredimo sve potrebne odnose sa koalicionim partnerom i da kao jedna snaga idemo dalje u realizaciju programa”, dodaje Radović.
Lider Izbora Dušan Radović u ranijem razgovoru za Radio Jadran “optužio” je “jedan dio DPS za konstantne opstrukcije”. Sa druge strane, lider opštinskog DPS kaže da ne razmije takve konstatacije:

“Prvo, ne znam na koji se to dio odnosi, kako on to i na osnovu čega tretira ako tako kaže. Meni to nije poznato i kao predsjednik OO DPS HN i odgovorno tvrdim da ne postoji ama baš nijedan promil namjerne opstrukcije. Ta mi izjava uopšte nije prihvatljiva i ne znam na osnovu čega se temelji, a ukoliko se nešto tvrdi bio bih jako zadovoljan da čujem na što se konkretno misli kada se to kaže. U suprotnom, smatrao bih da su to paušalne ocjene i u potpunosti netačne”, pojašnjava on.

Komentarišući stalne napade opozicije da osim međusobnih, i unutar samih činilaca koalicione vlasti postoje podjele i nesuglasice, Radović kaže da unutar DPS apsolutno ne postoje podjele, te samim tim nema potrebe za našim dodatnim pitanjima o kojim je podjelama riječ. Jer:

“Ono što ukazuje na apsolutno jedinstvo jeste odziv na našim sastancima Izvršnog, Opštinskog odbora i kod donošenja zaključaka najčešće su jedinstvene odluke što dodatno potvrđuje snagu i jedinstvo partije”, tvrdi Radović.
On je na kraju istakao da DPS neće pokretati raskid koalicije niti će uticati na odluke Izbora, ali ako Izbor pokrene raskid koalicije, o takvoj njihovoj odluci razmatraće se na najvišim organima DPS-a, zaključio je Radović. (Radio Jadran)

Portal Analitika