Politika

Počela rasprava o razrješenju Konjevića

Poslanici su u Skupštini Crne Gore počeli raspravu o razrješenju ministra unutrašnjih poslova Raška Konjevića. Očekuje se i glasanje tim povodom.
Počela rasprava o razrješenju Konjevića
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, premijer Milo Đukanović podnio je 1. februara Skupštini predlog za razrješenje Konjevića i naveo da mu je Konjević, nakon što je Vlada, na sjednici parlamenta od 27. januara, dobila povjerenje, predložio da podnese predlog za njegovo razrješenje.

„Uvažavajući zahtjev Konjevića, predlažem Skupštini Crne Gore da ga razriješi funkcije člana Vlade i ministra unutrašnjih poslova“, naveo je Đukanović u predlogu upućenom predsjedniku parlamenta.

Kolegijum predsjednika Skupštine odbio je predlog da se rasprava o razrješenju Konjevića odgodi za narednu sedmicu, prenose Vijesti.

Dio članova Kolegijuma predložio je u srijedu da se o razrješenju raspravlja nakon završetka parlamentarnog dijaloga, ali je to odbijeno većinom glasova, prenose štampani mediji.

Konjević je ranije kazao da mu ne pada na pamet da sjedi u Vladi protiv koje je glasala njegova stranka. On je dodao i da će rasprava o njegovoj ostavci biti prilika da SDP još jednom provjeri da li izvršna vlast ima većinu u parlamentu.

Mina

Portal Analitika