Zanimljivosti

Sredili zgradu- kvadrat skuplji 300 eura

Zamislite zgradu u koju se ulazi na otisak prsta, zidovi moderno okrečeni, a unutra se nalaze biblioteka, prostorija za druženje, a na krovu solitera - bioskop.
Sredili zgradu- kvadrat skuplji 300 eura
Portal AnalitikaIzvor

Hodnici čisti i osvijetljeni led sijalicama, zidove krase slike, liftovi kao da su tek izašli iz fabrike, a sva dešavanja u neboderu mogu u stanovima da se prate preko video-nadzora. U slučaju nestanka struje, imaju i agregat.

U Beogradu postoji takva zgrada. Oko 500 žitelja sa ponosom govore da žive u Bulevaru despota Stefana 68b. Iako mnogobrojan, komšiluk je složan.

Pre tri godine, vlasnici 156 stanova dobili su prestižnu nagradu "Gradskog stambenog" da imaju najljepši ulaz u prestonici. Posjetio ih je i gradski menadžer Goran Vesić, koji je ovaj soliter uzeo kao primjer kako treba da budu uređene sve zgrade. 

“Zakon o stanovanju koji je inicirao grad Beograd predviđa obaveznost organizovanja skupštine stanara, uvođenje upravnika zgrada, a onima koji to ne urade lokalna samouprava će dodeliti prinudnog upravnika”, rekao je Vesić. 

Vesić je ukazao da je u ovoj zgradi kvadrat stana skuplji za čak 300 eura, u odnosu na susjedni soliter. 

Predsjednica Skupštine stanara Biljana Vukosavljević pozvala je gradske čelnike da riješe pitanje desetak praznih lokala u vlasništvu grada, koji se nalaze oko njihove zgrade. Stanari predlažu da se tu otvore ateljei za mlade umjetnike, kao i klubovi za penzionere. (B92)

Portal Analitika