Region

Opozicija na Kosovu poručila: Dajte ostavku ili novi protesti

Kosovska opoizicija zatražila na protestima, koje su danas organizovali u centru Prištine, od vlade Ise Mustafe da u narednih deset dana podnese ostavku, ili se suoči sa novim protestima. Protestovalo nekoliko hiljada ljudi, a obezbjeđenje je oduzimalo zastave Kosova, javlja RTS. Prije mitinga uhapšeno pet olsoba.
Opozicija na Kosovu poručila: Dajte ostavku ili novi protesti
Portal AnalitikaIzvor

Kosovska policija uhapsila je pet osoba kod kojih su pronađene palice i flaše napunjene benzinom, javlja Gazeta Blic.ni. Učesnici demonstracija tokom marša do vlade su uzvikivali, kako javlja B92, parole "Zajednica srpskih opština i demarkacija neće proći". U rukama nose "crvene kartone" vladi i premijeru Kosova Isi Mustafi, tražeći ostavku aktuelne vlasti.

Jedan od opozicionih lidera i prvi čovjek Alijanske za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj rekao je da je očigledno da "postoji dovoljno ljudi kako bi se zbacila aktuelna kosovska vlast".

Lider Inicijative za Kosovo Jakup Krasnići rekao je da je protest "način da se zaštiti nezavisnost Kosova proglašena 2008.".

"Branimo republiku od onih koji gube suverenitet štetnim sporazumima u Briselu, od onih koji krše ustav, protiv onih koji lažu i koji su neodgovorni. Moraju da čuju vaš glas. Imali smo proteste u skupštini i oko nje, ali danas smo jači nego ikada", rekao je Krasnići.

 

B92

Portal Analitika