Društvo

Šegrt: Ljudski čin ravan podvigu

Ministar zdravlja Budimir Šegrt ističe da gest medicinske sestre Opšte bolnice u Beranama Mirjane Bakić prevazilazi granice profesionalnosti, dodajući da je to ljudski čin, ravan podvigu.
Šegrt: Ljudski čin ravan podvigu
Portal AnalitikaIzvor

Naime, prilikom transporta tek rođene bebe za Podgoricu, medicinska sestra Mirjana je doživjela udes, ali je zahvaljujući hrabrosti i pribranosti uspjela da na vrijeme prebaci novorođenče u Klinički centar Crne Gore.

"Plemenitost koja prevazilazi nivo hrabrosti, jeste saznanje da je ona doživjela težu tjelesnu povredu, povredu vratne kičme i potres mozga i u takvom stanju je bila prisebna da na 500 metara od KCCG spasi život djetetu, a pritom nevodeći računa o svom zdravlju", rekao je Šegrt.

Bakić priča da se sve odigralo munjevito, kao u filmu, blizu Kliničkog centra. Prilikom udesa, osjetila je snažan udarac u glavu, a u rukama joj je bila beba priključena na kiseonik. Srećom, ostala je prisebna, a u glavi joj je, kaže, bilo samo jedno - spasiti tek rođenu bebu.

"Uzela sam bebu, utoplila je u ćebad i obezbijedila adekvatno napajanje kiseonikom, jer je beba zavisna bila od kiseonika. Izašla sam iz auta uz pomoć svog vozača. Zaustavila sam taksi, jer sam procijenila da bi bilo gubljenje vremena kontaktirati kolege sa neonatologije i organizovati transport za nas, jer bi sve duže trajalo od već odrađenog", kazala je Bakić.

rtcg.me

Portal Analitika