Društvo

Babice bjelopoljske bolnice tvrde da je higijena bila zadovoljavajuća

Svjedočenjem pet babica iz bjelopoljske bolnice juče je pred Višim sudom nastavljeno suđenje ljekarima Tomislavu Jeremiću, Haki Tahirović, Zvonku Puletiću i Jeli Cimbaljević zbog infekcije pet beba, od kojih je jedna preminula u novembru 2014. godine.
Babice bjelopoljske bolnice tvrde da je higijena bila zadovoljavajuća
Portal AnalitikaIzvor

O uslovima u porodilištu i detaljima vezanim za porođaje pet majki u vrijeme infekcije govorile su babice Radojka Knežević, Sonja Nišavić, Slavojka Sekulić, Vera Raković i Svetlana Furundžić.

Babica Sonja Nišavić istakla je da se u javnosti stiče utisak da je nehigijena u porodilištu bila prisutna što, prema njenim riječima, nije tačno. Ona je sudskom vijeću pokazala tri koprese koje se i sada koriste, koje, kako je navela, zbog česte upotrebe na prvi pogled izgledaju kao prljave, ali da je to zbog ostatka joda na njima.

Babice su kazale da kada je rođena beba Knežević, u bolnici nije bilo vode, ali da su oni na vrijeme bili obaviješteni o tome, "tako da su na odjeljenjima imali dovoljno zaliha za održavanje higijene".

I svjedokinje koje rade na ginekološko-akušerskom odjeljenju ocijenile su da su higijenski uslovi bili na zadovoljavajućem nivou.

Više pročitajte u današnjem broju Pobjede

Portal Analitika