Društvo

Obilježavanje decenije nezavisnosti: Roćen glavni za organizaciju, Vojvodić za kreativni tim

Za realizaciju programa obilježavanja decenije crnogorske nazavisnosti zadužen je Organizacioni odbor, čiji je predsjednik glavni politički savjetnik premijera Milan Roćen, kao i Kreativni tim, na čijem čelu je rektorka Univerziteta Crne Gore Radmila Vojvodić, odlučio je Počasni odbor za obilježavanje desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore na današnjoj konstitutivnoj sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Odbora i predsjednik Vlade Milo Đukanović.
Obilježavanje decenije nezavisnosti: Roćen glavni za organizaciju, Vojvodić za kreativni tim
Portal AnalitikaIzvor

- Odbor je utvrdio program aktivnosti za obilježavanje ovog značajnog jubileja, koje će se odvijati tokom cijele godine pod sloganom "Da je vječna Crna Gora", koji simbolizuje prvu deceniju obnove nezavisnosti i hiljadu godina državnosti naše zemlje. Konsensualno je prihvaćeno polazište da program treba da valorizuje istorijsko ostvarenje 2006. godine, krupne rezultate tokom ovih deset godina, kao i stratešku viziju moderne Crne Gore. Poseban akcenat biće na multietničnosti i multikulturalnosti crnogorskog društva, povezanosti matice i dijaspore, slojevitosti proslave od lokalnih zajednica preko brojnih asocijacija, institucija i organa, do najvišeg državnog nivoa, kao i na uključivanju najšire javnosti u sve događaje koji se tiču ovog velikog zajedničkog jubileja. Rezultati referenduma 21. maja 2006. godine su opšte dobro i trajna vrijednost svih građana Crne Gore - poruka je sa današnje sjednice Odbora.

Prvi naredni korak biće raspisivanje pozivnog konkursa za vizuelni identitet jubileja, koji će biti sastavni dio svih programskih aktivnosti.

Portal Analitika