Politika

RAKČEVIĆ: Opoziciji nijesu podijeljene ministarske funkcije

Predstavnici Vlade i dijela opozicije sjutra nastavljaju pregovore o vladi koja bi organizovala fer izbore. Lider Građanskog pokreta URA Žarko Rakčević kaže za TV Vijesti da je tačno da je trenutno najveći problem u razgovorima pitanje Radio televizije Crne Gore i Agencije za nacionalnu bezbjednost.
RAKČEVIĆ: Opoziciji nijesu podijeljene ministarske funkcije
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On tvrdi da nijesu tačne špekulacije da su ministarske funkcije predstavnicima opozicije već podijeljene, te da o personalnim rješenjima do sada nije bilo riječi.

Lider URA vjeruje da će na kraju doći do dogovora.

"Drago nam je da se dominantno razgovara o Sporazumu o slobodnim i fer izborima, dakle nije u fokusu pažnje prelazna, tehnička, rekonstruisana Vlada. Šest-sedam mjeseci pred izbore suština priče je stvoriti uslov za slobodne i fer izbore. Nadam se da će biti razumijevanja i odgovornosti da dođe do tog sporazuma", rekao je za TV Vijesti Rakčević.

Prema njegovim riječima, razgovora o kadrovskim rješenjima nije bilo.

"U početku smo rekli - sporazuma nema dok se sve ne dogovori. Dakle, mi smo još uvijek u fazi dogovaranja, tako da se kadrovska rješenja nijednom prilikom nijesu pominjala", tvrdi Rakčević.

Pitanje Javnog servisa i ANB-a su, navodi, dvije veoma važne teme.

"Nama treba Javni servis svih građana Crne Gore na kome će moći da se čuju ne samo provladina argumentacija, nego argumentacija koja je protiv određenih rješenja, zakona, opredjeljenja Vlade oko nekog projekta. Tačno je da ne postoji saglasnost oko ANB-a, ali bitno je otkloniti nepovjerenje", dodao je lider URA.

„Leks specijalis“ je, naglašava on, privremenog karaktera i dovodi do kadrovskih rješenja koja treba da omoguće kontrolu na pet-šest mjeseci.

Rakčević smatra da su neophodne promjene koncepta Javnog servisa. Oko nekih stvari je, dodaje, postignut dogovor.

Rakčević je prokomentarisao i tvrdnje specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se protiv njega i tužilaštva vodi specijalni rat od strane onih koji su predmet istrage.

"Ako se traže konkretno rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, tu je onda važniji funkcionalni pristup. Red je da se izađe u susret čovjeku koji odgovara za to, da napravi ekipu koja će dati rezultate u daljem obračunu sa organizovanim kriminalom i korupcijom", zaključio je Rakčević.

TV Vijesti 

Portal Analitika