Turizam

Kukavičić: Srpski turisti da ljetuju u Crnoj Gori

Direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić najavila je da će cijene na crnogorskom primorju ove sezone biti na nivou prošle godine i pozvala turiste iz Srbije da iskoriste popuste i ljetuju na crnogorskom primorju.
Kukavičić: Srpski turisti da ljetuju u Crnoj Gori
Portal AnalitikaIzvor

Radak Kukavičić rekla je agenciji Beta da će Crna Gora predstaviti svoju ponudu na predstojećem Sajmu turizma u Beogradu i da će biti ponuđeni popusti za rane rezervacije.

Prema njenim riječima, Crna Gora na tržištu regiona predstaviće se pod sloganom "Jedinstvo različitosti na malom prostoru i sve što ti srce poželi", a kako je dodala, naša zemlja ima puno toga da ponudi za sve ukuse i za svačiji džep.

"U Crnoj Gori imamo široku turističku ponudu i svako može da izabere ono što odgovara njegovoj platežnoj moći", rekla je direktorka Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

Ona je istakla i da turisti u Crnoj Gori, osim na moru, mogu da uživaju i u aktivnom odmoru, prirodi, nacionalnim parkovima, planinama, kao i da se ta zemlja trudi da kvalitet turističke ponude svake godine bude još bolji.

"Pozivamo sve goste koji žele dobar odmor i uživanje u različitosti da dodju u Crnu Goru i posjete nas i ove godine. Sigurno će ponijeti dobar utisak", istakla je ona.

Radak Kukavičić je dodala da je 2015. godina bila izuzetna za crnogorski turizam i da je zabilježen rast turista sa svih tržišta.

"Francuska, Njemačka i Velika Britanija su tržišta koja pokazuju značajan rast turista", rekla je ona i dodala da je povećan i broj posjeta turista iz Srbije, kojih je prošle godine bilo oko 372.912, a ostvarili su oko 2,9 miliona noćenja.

Radak Kukavičić je najavila i da će u u okviru Sajma turizma biti održan i sastanak privrednih komora Srbije i Crne Gore, odnosno odbora za turizam dvije komore, na kojem će razgovarati o privrednoj saradnji, ali i o poslovnim oblicima turizma, kao što je na primer zdravstveni, gde Srbija kao destinacija ima široku ponudu.

Portal Analitika