Politika

Cdu Budva pozvala predsjednika opštine na razgovor

Miodrag Čučka, predsjednik Opštinskog odbora Cdu Budva, uputio je juče pismo Srđi Popoviću, predsjedniku te opštine, na razgovor.
Cdu Budva pozvala predsjednika opštine na razgovor
Portal AnalitikaIzvor

"Smatramo da bi bilo korisno da primite delegaciju Opštinskog odbora Crnogorske demokratske unije, kako bi sa Vama i Vašim saradnicima razmotrili pitanja koja se tiču aktuelne situacije u našoj opštini i predočili Vam ideje, sugestije i prijedloge Cdu. Uvažavajući Vaše napore koje činite od kada ste stupili na dužnost, izražavamo spremnost i interes da Vam, bez obzira na naše političke razlike, tj. - upravo zbog njih - prezentujemo naše viđenje modela i rješenja koje je neophodno primijeniti i preduzeti kako bi Budva izašla iz  organizacione, kadrovske, finansijske i političke, ali i iz moralne i krize povjerenja u kojoj se nalazi", naveo je Čučka u pismu Popoviću

Svjesni su, kaže, da će naredni izbori za opštinski parlament biti organizovani u oktobru, ali smatraju da ozbiljni politički subjekti treba da otvoreno razgovaraju i razmjenjuju mišljenja o svim pitanjima koja se tiču interesa građana.

"Budva i svi njeni građani zaslužuju bolju situaciju i perspektivu. Cdu snažno podržava politički stav da nas iz duboke i deprimirajuće krize ne mogu izvući kritizerstvo i jeftini populizam, prozivke i napadi, već iskreni i predani rad i zalaganje. Kriza u našem gradu i opštini zahtijeva odgovornu politiku i odgovorne i sposobne političare. Nadamo se da će raspored Vaših obaveza dozvoliti susret sa delegacijom Cdu u bliskoj budućnost", kazao je Miodrag Čučka.

Pismo Cdu Budva gradskim vlastima, pored ostalog je, ističe on, izraz trajne namjere ove stranke da doprinese podizanju nivoa političke komunikacije i razumijevanja između različitih i suprostavljenih političkih opcija u našoj zemlji. 

"Crnoj Gori su potrebna rješenja problema, a ne kritika radi kritike i agresivna politička retorika koja ne daje nikakve rezultate", poručuje Čučka.

cdm

Portal Analitika