Društvo

Zbog brojnih prijetnji: Pajović i Jasavić pod policijskom zaštitom

Poslanici Pozitivne Crne Gore Darko Pajović i Azra Jasavić postali su štićene ličnosti na osnovu bezbjednosne procjene Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost - saznaje Pobjeda.
Zbog brojnih prijetnji: Pajović i Jasavić pod policijskom zaštitom
Portal AnalitikaIzvor

Dan prije glasanja o povjerenju Vladi, iz Pozitivne je upućen dopis nadležnim organima da se - zbog brojnih anonimnih telefonskih, SMS i prijetnji na društvenim mrežama - napravi procjena o ugroženosti lidera Pozitivne Pajovića i poslanice Jasavić. Prema saznanjima Pobjede, Uprava policija je obavila procjenu i još 3. februara uputila Ministarstvu unutrašnjih poslova zaključak da dva poslanika budu štićene ličnosti.

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević nije prisustvovao sjednici Vlade prošle sedmice, stoga je ta procedura obavljena na jučerašnjoj sjednici. Podsjećamo da su se Pajović i Jasavić našli na meti uvreda, prijetnji, pa čak i direktnog poziva na linč na društvenim mrežama, nakon što je Pozitivna na sjednici 27. januara glasala za povjerenje Vladi. (Opširnije čitajte u današnjoj Pobjedi)

Portal Analitika