Društvo

Ambasada u Budimpešti izdala putne listove za povratak 6 osoba u Crnu Goru

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i naša ambasada u Budimpešti preduzeli su sve neophodne aktivnosti u cilju povratka crnogorskih državljana iz Njemačke, kojima nije odobren ulazak na granici sa Srbijom, jer su posjedovali evropski putni list koji su izdali nadležni njemački organi, ali bez prethodne saglasnosti naših nadležnih organa, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija.
Ambasada u Budimpešti izdala putne listove za povratak 6 osoba u Crnu Goru
Portal AnalitikaIzvor

- Podsjećamo da je problem nastao zbog šest lica koja nijesu imale ispravan putni list, a među kojima su se nalazile i djeca koja su rođene u Njemačkoj, zbog čega njihove porodice koje su imale urednu putnu dokumentaciju, nijesu prešle granicu. Prema informacijama iz ambasade u Budimpešti, danas su izdati putni listovi za njihov povratak u našu zemlju čime su stvoreni svi neophodni uslovi da nastave put - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija i Ambasada Crne Gore u Budimpešti bili su angažovani na pružanja neophodne pomoći, medicinske njege i obezbjeđenja smještaja.

- Prema izvještaju nadležnih mađarskih organa, ova lica odbila su besplatnu pravnu pomoć i smještaj u njihovim prihvatnim centrima, nakon čega je ambasada u Budimpešti, uz njihovu saglasnost, posredovala u obezbjeđivanju smještaja - dodaje se u saopštenju MVPEI.

Portal Analitika