Politika

Medojević: Katnićeva izjava dokaz da je sistem truo do temelja i da su promjene neophodne

Vapaj specijalnog tužioca Milivoja Katnića da se u institucijama Vlade i državnim organima „danonoćno vodi specijlani rat“ protiv Specijalanog tužilaštva i njega kao čelnog čovjeka te institucije, i to od strane onih protiv kojih je „pravda krenula“, je najbolja potvrda stavova Demokratskog fronta (DF) da je dugogodišnja kohabitacija vrha režima, korupiranih struktura u službama bezbjednosti i režimskih tajkuna i mafije razorila sve institucije sistema i obesmislila pravnu državu. Katnić je javno prozvao Vladu i vrh policije da vode specijlani rat protiv njega po nalogu nekih režimskih moćnika involviranih u kriminal i korupciju. Izjava Katnića predstavlja sahranu pravne države i crveni alarm za uzbunu za sve političke i društvene strukture, istinske patriote koji i žele da Crna Gora postane normalna, demokratska i zdrava pravna država. Katnićev vapaj pokazuje da se ovaj teško oboljeli sistem ne može šminkati i popravljati iznutra i da je cio sistem izjeden korupcijom i truo do temelja - poručio je lider Pokreta za promjene (PzP) i član Predsjedništva DF-a Nebojša Medojević.
Medojević: Katnićeva izjava dokaz da je sistem truo do temelja i da su promjene neophodne
Portal AnalitikaIzvor

Prema njegovim riječima, Katnićeva izjava je jasna poruka Pozitivnoj da je glasanje za povjernje “ovakvoj korumpiranoj i kriminalizovanoj Vladi u stvari glas za stabilnost bolesnog stanja, korupcije i politčkog uticaja mafije i da to nije interes naroda i države”.

- Poslije ove hrabre i istinite izjave Katnića opozicija bi odmah morala da napusti parlamenttarni dijalog sa Vladom koju predstvljaju upravo oni  koji vode specijalani rat protiv specijlanog tužioca za organizovani kriminal i korupciju. Svako od lidera opozicije ko prihvati da bude potpredsjednik ili ministar Mila Đukanovića svjesno prihvata ličnu i političku kompromitaciju i preuzima odgovornost za rasulo i propast države i kolaboraciju sa najcrnjom mafijom.To će biti istorijski čin veleizdaje države i slobodnih i hrabrih građana Crne Gore koji traže slobodu i demokratiju – smatra Medojević.

On ističe da je problem organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori politički fenomen, te da su Vlada i Demokratska partija socijalista (DPS) sami izvor tog problema i da se sa njima ne može i ne smije voditi dijalog o bilo kakvom povjerenju. Upravo zbog dubokog nepovjerenja i poznavajući pravu prirodu bolesnog sistema koji je DPS izgradio za ovih 27 godina, DF je, dodaje on, i otpočeo sa protestima koji treba da dovedu do pada aktuelne korumpirane Vlade i formiranja prelazne. Prema njegovim riječima, “ući u ovu korumpiranu Vladu znači podržati mafiju i njen politički uticaj i podržati one koji vode specijlani rat protiv specijalnog tužilaštva u cilju zaštite svojih interesa i zadržavanja kontrole nad policijom, ANB-om, sudovima.

- Ovaj bolesni sistem se mora demontirati do temelja i na zdravim i čistim osnovama graditi novu Crnu Goru koja će biti demokratska i pravna država.  Izjava Katnića, samo potvrduje da su nužne korjenite, temeljne, sistemske i suštinske promjene, te da je politika protesta i borbe za prelaznu vladu jedini ispravan put ka ozdravljenju nacije i države i da je Vlada Đukanovića, središte  ključnih politčkih i državnih problema. Đukanovićeva Vlada može biti samo partner za kontinuitet politike razaranja institucija države, ponižavanja i pljačkanja ovog naroda, izbornih krađa, šverca i kriminala – zaključuje se u saopštenju Medojevića.

Portal Analitika