Crna hronika

BAR: Kažnjen sa 40 dana zatvora jer je istukao dječaka

Armin Budimović (37) iz Gradišta (BiH) kažnjen je sa 40 dana zatvora jer je na javnom mjestu, u centru Bara, u utorak usred bijela dana, fizički napao dječaka D.B.( 11) i nanio mu lake povrede.
BAR: Kažnjen sa 40 dana zatvora jer je istukao dječaka
Portal AnalitikaIzvor

Nakon što je istukao dječaka, verbalno mu prijetio i psovao majku, Budimović se udaljio sa mjesta incidenta. Ovo se dogodilo kad su se djeca vraćala kući sa nastave, oko 13 sati. Idući trotoarom uz bulevar, nedaleko od konkatedrale, naišli su na loptu koju su šutirali. Lopta se u jednom momentu našla na kolovozu, te udarila u vozilo u pokretu  BMW kojim je upravljao Budimović.  On je produžio stotinjak metara, sačekao dječaka ispred mega marketa “Laković”, izašao iz vozila i nanio djetetu povrede.  
 
Uhapšen je nekoliko sati kasnije, zahvaljujući trezvenosti dječakovih drugova koji su zapamtili registarski broj vozila BMW koji je vozio Budimović. Slučaj su policiji prijavili ljekari Hitne pomoći u Baru gdje su roditelji doveli dječaka koji je kući došao sa vidnim povredama na licu, hematomima ispod oba oka. S obzirom da je Budimović sa statusom stranca u Crnoj Gori, on je juče priveden sudiji za prekšaje Dubravki Mažić, koja mu je izrekla kaznu zatvora u trajanju od 40 dana, na koju on ima pravo žalbe.
 
Otac dečaka Aleksandar Bjelić ogorčen je postupkom Budimića.
 
“Sin mi je ispričao da mu je prišao s leđa, jednom rukom ga uhvatio za vrat, a drugom zgrabio za lice. Zatim ga savio do betona i udario. Sve su to gledali taksisti koji su bili ispred ‘Lakovića’, ali niko od njih nije reagovao. Nakon što je nasilnik sjeo u auto, moje dijete je šokirano krenulo ka kući. Međutim, ni fizički napad nasilniku nije bio dovoljan, no kad je okrenuo vozlio u pravcu centra, spustio je staklo vrata te naočigled druge djece, mom sinu je ospovao majku i uputio preteće riječi”, kazao je otac dječaka.
 
Inače, Bjelić kaže da ne poznaje Budimovića, dodajući da lopta nije oštetila njegovo vozilo.
 
Budimović u Dobroj Vodi gradi kuću, oženjen je i otac dvoje maloljetne djece. (Biljana Boljanović, Bar info)

Portal Analitika