Društvo

MATICA CRNOGORSKA: Konkurs za esej Deset godina od obnove nezavisnosti

Matica crnogorska raspisala je konkurs za esej „Deset godina od obnove nezavisnosti“, a rok za slanje radova je 1. oktobar.
MATICA CRNOGORSKA:  Konkurs za esej Deset godina od obnove nezavisnosti
Portal AnalitikaIzvor

Pravo učešća imaju građani Crne Gore do 35 godina.

„Prva nagrada 800 EUR, druga 600 EUR i treća nagrada 400 EUR“, saopšteno je iz Matice.

Oni su kazali da će tri najbolja rada biti objavljena u časopisu Matice crnogorske, a redakcija časopisa zadržava pravo da objavi i radove koji nijesu među prva tri.

Kako se navodi u saopštenju, crnogorski građani su prije deset godina suverenom političkom voljom odlučili da budućnost grade na temeljnim vrijednostima evropske zajednice slobodnih naroda i demokratskih država.

„Gdje smo danas na tom putu, svi zajedno i svako od nas kao građanin suverene Crne Gore?“, upitali su iz Matice.

Oni su upitali i koliko je prvo desetogodišnje iskustvo suverenosti i evropeizacije crnogorskog društva i države ispunilo očekivanja i u kojoj mjeri temeljne evropske vrijednosti poput slobode, jednakosti i bratstva, vladavina prava i antifašizma prožimaju realni život?

U saopštenju se kaže da je potrebno da esej ima do 1800 znakova sa prostorom po kartici, ili do deset hiljada riječi, uz korišćenje relevantne literature i odgovarajućeg metodološkog aparata, sa sažetkom (apstraktom) na nekom od stranih jezika.

Radove treba, kako se navodi, slati u tri štampana primjerka, i na cd-u u PDF formatu, pod šifrom, sa rješenjem - CV i kontakt u posebnoj koverti, na adresu Matica crnogorska, Beogradska 24c, Podgorica.

 

Portal Analitika