Politika

Pajović: Pozitivna zauzela kurs koji će koristiti i vlasti i opoziciji

Prihvatanje Plana za prevazilaženje političke krize od strane opozicije, a koji se dodatno razrađuje kroz parlamentarni dijalog, potvrda da je Pozitivna zauzela dobar politički kurs koji će biti od koristi kako za opoziciju, vjerujemo i samu vlast, tako i za građane i državu Crnu Goru,kazao je lider te partije Darko Pajović.
Pajović: Pozitivna zauzela kurs koji će koristiti i vlasti i opoziciji
Portal AnalitikaIzvor

Pajović je, danas, sa rukovodstvom, u sjedištu stranke, ugostio ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret En Ueharu, gdje je razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji u zemlji. 

Tokom sastanka Pajović je kazao da je Plan za prevazilaženje političke krize, koji je ponudila Pozitivna, a prihvatio predsjednik Vlade, prije svega, imao za cilj očuvanje političke stabilnosti kao važan preduslov za nastavak evroatlanskih integracija, kao i stvaranje uslova za fer i slobodne izbore.

"Planom Pozitivne uspjeli smo da, nakon 27 godina, otvorimo vrata opoziciji da uđe u Vladu i time omogućimo da ukupan izborni proces bude, upravo, u rukama opozicije. Cijenimo da je riječ o velikoj šansi za opoziciju, ali i šansa za veliki demokratski iskorak za državu i društvo” naglasio je Pajović.

Predsjednik Pozitivne je naglasio da će snaga mirnih i demokratskih promjena prije svega zavisiti od spremnosti svih onih političkih subjekata koji hoće i žele da preuzmu odgovornost.

Zato je naglasio značaj poziva svim opozicionim kolegama, da uđu u sastav nove vlade kako bi proces kontrole državnih resursa i cijelog izbornog procesa bio snažniji i samim tim rezultirao organizovanjem slobodnih i fer izbora, što je cilj opozicije.

Portal Analitika