Društvo

Vujanović podržao Podgoričku deklaraciju

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, podržao je Podgoričku deklaraciju kao važan dokument za osnaživanje politike rodne ravnopravnosti na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou.
Vujanović podržao Podgoričku deklaraciju
Portal AnalitikaIzvor

Vujanović je danas primio predstavnike/ce Odbora za rodnu ravnoravnost Skupštine Crne Gore sa predsjednicom tog odbora Nadom Drobnjak i Sigurne ženske kuće sa izvršnom direktorkom Ljiljanom Raičević. 

Oni su, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika, razgovarali o Međunarodnoj konferenciji “Opšte i specijalizovane usluge podrške za žene sa iskustvom nasilja - garancije dostupnosti i kvalitet usluga” koja je održana 25. novembra u Podgorici kao dio kampanje “16 dana borbe protiv nasilja nad ženama”.

Konferencija je posvećena primjeni Konvencije Savjeta Evrope o sprečavanju i suzbijanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici u organizaciji Odbora za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore i nevladine organizacije Sigurna ženska kuća.

Predstavnice Albanije, Austrije, BiH, Crne Gore, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Rumunije, Slovenije, Srbije i Turske usvojile su Podgoričku deklaraciju.

Portal Analitika