Društvo

Poništen izbor predsjednice opštine Herceg Novi

Upravni sud Crne Gore prihvatio je tužbu odbornika Građanskog saveza, Jovane Šijačić, Špira Vukovića i Blaga Radanovića i poništio odluku Skupštine opštine Herceg Novi od 6. avgusta prošle godine, o izboru predsjednice Opštine Herceg Novi, Nataše Aćimović.
Poništen izbor predsjednice opštine Herceg Novi
Portal AnalitikaIzvor

Presudu, kojom se usvaja tužba Građanskog saveza, donijelo je Vijeće sudija sa predsjednicom Svetlanom Budisavljević. Uvidom u presudu, do koje je došao Radio Jadran, obrazloženo je, pored ostalog, da tužioci osporavaju zakonitost skupštinske odluke. Predsjednik Skupštine je po hitnom postupku sazvao sjednicu, suprotno uslovima i propisima koji to regulišu.

"Uz predlog za izbor predsjednika Opštine Herceg Novi, sem naznake da je podnijet u ime izborne liste 'Izbor', nije priložen niti dat dokaz da je predloženi kandidat zaista kandidat te izborne liste, ili bilo koje druge izborne liste koja je na izborima ušla u Skupštinu opštine sa najmanje jednim mandatom. Izborom su prekršene odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi, Statuta i Poslovnika o radu Skupštine opštine Herceg Novi", navodi se u obrazloženju. (Portal RTCG, Foto: Radio Jadran)

Portal Analitika