Zanimljivosti

Kakva upozorenja nam šalje kvadrat Mjeseca sa Marsom u Škorpiji

Vrijeme Vodolije nam donosi velike i smjele preokrete, a njih će najviše osjetiti Vodolije, Škorpije, Lavovi i Bikovi.
Kakva upozorenja nam šalje kvadrat Mjeseca sa Marsom u Škorpiji
Kristina Ćetković
Kristina ĆetkovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Nov lunarni period počinje 8. februara 2016. godine u 15:38 sati sa mladim Mjesecom na 19. stepenu u Vodoliji, u kvadratu sa Marsom u Škorpiji, sekstilu sa Saturnom u Strijelcu i sekstilu sa Uranom u Ovnu.

Sa Mlađakom uvijek dolaze i promjene i novine, koje se brže odvijaju i na koje se treba ovoga puta pripremiti, jer promjene mogu da budu za mnoge burne, nagle, brze, prebrze i neočekivane. Kvadrat mladog Mjeseca sa Marsom u Škorpiji, donosi mogućnost borbe, sukoba, raskida odnosa, pojačanog bunta, kao i razvoda. Potreba za slobodom je veća i ako ne postoji razumijevanja, lako može doći do sukoba i svađa u narednim danima.

Mlad Mjesec u Vodoliji donosi pojačanu potrebu za nezavisnošću, slobodom, buntom protiv ograničenja, kršenjem normi i pravila, novim iskustvima, novim idejama, novitetima. Nekonvencionalno i neponovljivo je ono što će biti prisutno u većoj mjeri u sljedećih nedjelju dana od 8. do 15. februara 2016. godine. Originalnost, individualnost, posebnosti je u ovom periodu prisutna više nego uobičajeno. Potreba da se ograničenja umanje ili prekinu su prisutna i ona će izazvati otpor, borbu koja može da dovede do sukoba ili impulsivne, ishitrene reakcije.

Ove promjene i novine će najviše osjetiti Vodolije, Škorpije, Lavovi i Bikovi, kao i svi drugi koji imaju neku planu oko 19. stepena u ovim znacima. Na Vodolije će ipak najviše uticati ove promjene, naročito ako su rođene oko 8. februara. Ulagaće veći napor, energiju u novi koja im mlad Mjesec donosi. Moguća su sukobljavljanja. Drugima novitet ili promjena za koju će se zalagati, može izgledati kao kapric ili kao nešto što ne izgleda prihvatljivo, što nema u sebi stabilnosti, ili sigurnosti. Osobe sa podznakom u Vodoliji mogu promijeniti svoje spoljašnje ponašanje ili izgled.

One koje imaju podznak u Lavu doživjeće promjene u partnerstvu, braku ili odnosima sa javnim protivnicima. Ako ne uvažavate potrebe drugih i ne ispoljite toleranciju i razumijevanje mogući su sukobi, protivljenja ili otpor. Insistiranje na nečemu i potreba za kontrolom, mogu porušiti sklad i voditi čak i ka razdvajanju.

Osobe sa podznakom u Škorpiji će doživiti promjene u porodici ili domu i tu je dobro da nešto novo preduzmu. Ljutnja i otpor prema novinama sada nisu poželjni, ali pojačana aktivnost, energičnost, istrajnost i smjelost mogu omogućiti da svoju snagu ulažete u nešto što će promijeniti vaše porodične odnose.

Savjet je da izbjegavate zavist i ljubomoru i pokažete veću fleksibilnost prema potrebama drugih u svojoj porodici. Ako ste roditelj nemojte ograničavati prava i potrebe svoje djece, jer to može da dovede do konflikta. Kako Mars ulazi u sekstil sa Jupiterom moguće je da vaše aktivnosti budu uspješne u narednoj nedjelji.

Ako vam je podznak u Biku, onda je za vas vrijeme promjena vezanih za učenje, studiranje, obrazovanje, društveni rad, putovanja ili odnose sa rodbinom. Vama sigurnost i stabilnost prijaju, pa svaka promjena, posebno veća može da izazove nemir ili otpor. Ipak, promjene su tu sa razlogom, pa ih treba prihvatiti i prilagoditi im se i u njima ćete naći smisao. U suprotnom lako može doći do neprijatnosti.

Kada je zdravlje u pitanju mlad Mjesec u Vodoliji može nekima donijeti i psihičke probleme, više nemira, uznemirenosti, uzbuđenja. Na fizičkom planu bolesti na koje može djelovati su oboljenja vena, srčana oboljenja, pojačane aktivnosti i slično. Osobe koje su rođene oko 11, 12,13. avgusta bi trebalo da smanje aktivnosti i više se odmaraju, kao i one rođene oko 10,11. novembra, kao i oko 9, 10, 11. maja.

Vrijeme Vodolije donosi preokrete, reforme, bunt kako u ličnom tako i u društvenom životu. Sindikati, razna udruženja humanog tipa, oni koji se bore za prava ljudi, životinja, ugruženih će pokrenuti borbe, zalagati se za reforme, ili čak ući u demonstracije. Kako je Uran u Ovnu u kvadratu sa Plutonom, preokreti, lomovi, padovi moćnika su mogući. Sve što se čini u ovom periodu čini se pod parolom drugačije, ili bolje budućnosti.

Ono što je važno da bi se planovi i nove ideje sada bolje razvijale, jer će otpora biti, da one budu solidne, da nema pretjerane idealizacije. Grupne aktivnosti, timski rad može da dobije na značaju, ali je bitno da oko realizacije novina ima jedinstva i sloge, jer u suprotnom mogu pasti u vodu.

Duh noviteta, duh slobode je ono što će biti prisutno i svi oni koji to poštuju i prihvataju će se osjećati dobro. Mlad Mjesec u sekstilu sa Uranom u Ovnu, će omogućiti da nove ideje i promjene brzo se odvijaju, da u njima ima smjelosti, koja omogućava da se mijenja prethodno stanje. Ujedno će Mlad Mjesec biti u sekstilu i sa Saturnom u Strijelcu, neke od promjena mogu biti potrajati. Reforme koje počnu da se sprovode u periodu mladog Mjeseca mogu vremenom donijeti neku vrstu poboljšanja uslova u određenim oblastima.

8. februara 2016. godine u od 15:38 sati, kada počinje prvi lunarni dan je povoljno vrijeme za vizualizaciju željenih promjena ili pravljenje plana, dok se sa promjenama treba početi 9. februara 2016. godine kada je 2. lunarni dan, najpovoljniji je da se krene sa novinama ili iskoriste prilike koje vam se budu ukazale, a koje vam donose promjene. Najpovoljnije vrijeme je kada Mjesec bude u nekom aspektu, a to će biti u večernjim satima oko 18 časova. Tada će biti u konjukciji sa Neptunom, kada ćete intuitivno moći da predosjetite šta je to što treba da preduzmete ili prihvatite. Sa ovim aspektom sve je moguće i uspjeva, ako se vjeruje u to!

Izvor: lovesensa.rs

Portal Analitika