Politika

RADUNOVIĆ: "Vijesti" dotakle dno novinarskog dna

Funkcioner DF-a Slaven Radunović kazao je da je dnevni list "Vijesti" dotakao „dno novinarskog dna“ pokušavajući da prikažu DF ili njega lično kao nekonzistentne.
RADUNOVIĆ: "Vijesti" dotakle dno novinarskog dna
Portal AnalitikaIzvor

- Danas su Vijesti, izvještavajući o pregovorima nekoliko opozicionih lidera, SDP-a i vlasti o rekonstrukciji vlade Đukanovića, na kojim neki od glavnih aktera svakih 24 časa mijenjaju stavove i mišljenja, ubacile u podnaslov moju objavu sa fejsbuka od 4. oktobra prošle godine i predstavile ga kao moj komentar aktuelnih pregovora! Dotakli su dno novinarskog dna. A, šta im je bio cilj? Da prikažu DF ili mene lično kao nekonzistentne? Da prikriju da je Miodrag Lekić prije dva dana rekao da će napustiti pregovore, ako Pozitivna bude nastupala sa "opozicione" strane – napisao je Radunović na svom Facebook profilu.

On je naveo da, nažalost Vijesti i tima "B", DF ne vara svoje podržavaoce i ne mijenja dnevno stavove, po instrukcijama iz stranih ambasada, tako da komentar od 4. oktobra može da ponovi.

"Svakog dana se čudim kako profesionalni političar može da pita hoće li DPS biti u prelaznoj vladi. Pa, naravno da hoće, jer da imamo dovoljno mandata da je izglasamo bez njih ne bi se zvala prelazna već regularna vlada. Tako da onaj ko neće prelaznu, a zna da nema opcije da se izglasa nova, u stvari je za postojeće stanje. Opcija koju nude kolege iz opozicije je posebno licemjerna: podržaćemo prelaznu vladu, ali nećemo u nju. To je bježanje od odgovornosti. Kao i bježanje od organizacije protesta jer je to komplikovano, iscrpljujuće i skupo".

U međuvremenu se, kako ističe, ispostavilo da, kao što sam tada rekao, nažalost zbog političke korupcije, nema dovoljno glasova za novu vladu bez DPS-a.

- I umjesto da su nam se, bar nakon toga, kolege pridružile u bojkotu Parlamenta i nastavku protesta do pada aktuelne vlade, što je naš metod pritiska na šefa režima još od 27. septembra, dio njih se odlučio na kolaboraciju. Prelazna vlada koja uključuje DPS, nakon pada vlade Mila Đukanovića i njegova rekonstruisana vlada, dva su potpuno različita scenarija. U jednom on nekome nešto daje, u drugom svi krećemo sa nulte tačke u pregovorima. I najvažnije, onaj čija je vlada pala pod pritiskom "ulice" ne može, naravno da bude premijer u prelaznoj – poručio je Radunović. 

Portal Analitika