Politika

Pozitivna Kotor: Nadležni da sačuvaju i osposobe gradsku pijacu

Veterinarska inspekcija je zatvorila gradsku pijacu za prodaju ribe i određenih proizvoda biljnog i životinjskog porijekla i time dodatno aktuelizovala već aktuelan problem. Najmanje što se očekuje od nadležnih je da obezbijede sredstva za adaptaciju pijace kako bi se ponovo omogućila prodaja pomenutih proizvoda, osim ako smatraju da građanima nije potrebna ni pijaca, saopšteno je iz Opštinskog odbora Pozitivne Kotor.
Pozitivna Kotor: Nadležni da sačuvaju i osposobe gradsku pijacu
Portal AnalitikaIzvor

"Iako posluje sa dobitkom Opština Kotor je djelimično ispunila zahtjev Komunalnog preduzeća za izdvajanje potrebnih sredstava, međutim  da nije riječ o zabrani prodaje proizvoda zbog toga što nijesu ispunjeni određeni  uslovi, potvrda su  građani, koji su nas kontaktirali, jer su dodatno zabrinuti zbog informacije da će se na mjestu pijace graditi buvljak i restoran. Podsjećamo da  pijaca postoji preko stotinu godina i predstavlja tradiciju koju treba čuvati i njegovati. Opštinski odbor Pozitivne Crne Gore je iz tog razloga uputio zahtjev predsjedniku Opštine Kotor i direktoru Komunalnog preduzeća kako bismo dobili informaciju iz kog razloga novčana sredstva za adaptaciju pijace nisu izdvojena  do kraja 2015. godine i ko je nadležan da obezbijedi potrebna  sredstava, kao i da li postoji nacrt po kojem se umjesto gradske pijace planira postavljanje ugostiteljske bašte", navedeno je u saopštenju.

Ukoliko informacije kojima raspolažu građani dobije potvrdu od nadležnih institucija, Pozitivna Crna Gora će preduzeti sve neophodne mjere da se zaštiti pijaca i zaustavi dalja devastacija grada, koji je pod zaštitom UNESCO-a.

Portal Analitika