Abiznis

Zaustavljena prodaja Solane

Stečajni upravnik Solane ,,Bajo Sekulić“ Ognjen Jovović predložio je Privrednom sudu da se zaustavi prodaja imovine te kompanije dok se ne riješe dva pitanja.
Zaustavljena prodaja Solane
Portal AnalitikaIzvor

Jedno je, kako je objasnio, pitanje svojine nad 1.500 hektara zemljišta. Drugo pitanje koje treba da se riješi je da se u prostornim planovima opštine Ulcinj i Javnog preduzeća Morsko dobro do kraja definiše u urbanističkom smislu područje Solane, način upotrebe i korišćenja tog područja.

Odluka Savjeta za privatizaciju da li je za Solanu plaćena realna tržišna cijena je uslov da se pravo korišćenja zemljišta pretvori u pravo svojine – rekao je Jovović i dodao da od tajminga Savjeta za privatizaciju, od njihovih prioriteta i njihovih interesa, odnosno od tajminga, interesa i prioriteta opštine Ulcinj, koja treba da usvoji prostorni plan opštine, zavisi kad će se to riješiti.

- Kad se stvore ti preduslovi, trebaće ponovo da se nastavi sa aktivnostima vezanim za utvrđivanje vrijednosti Solane i prodajom njene imovine. Tek tada, smatram, ta kompanija može da bude interesantna za potencijalnog investitora. Prodaja je otežana dok god postoje problemi ovakvog tipa i dok postoje neriješene situacije – rekao je Jovović Pobjedi.

On je naglasio da priče koje se plasiraju o Solani devalviraju generalno njenu vrijednost.

Do sada je bilo 14 neuspješnih prodaja, a posljednja cijena Solane ,,Bajo Sekulić“ bila je 149 miliona eura, ali interesovanja nije bilo.

(opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika