Politika

SL: Skretali ulijevo ili udesno, uvijek smo uz Rusiju

Rusija je uvijek uz nas, kada nam to treba, poručeno je sinoćnjeg koktela Srpske liste u Podgorici povodom Krsne slave te strane, dana Svete Blažene Ksenije Petrogradske, koja je inače ruska svetiteljka uvrštena i u kalendar Srpske pravoslavne crkve. Član predsjedništva Srpske liste Milorad Rašović rekao je da je pogled Srpske liste okrenut ka istoku.
SL: Skretali ulijevo ili udesno, uvijek smo uz Rusiju
Portal AnalitikaIzvor

,,Zar otuda zora ne budi novi dan? Tamo su i naša slovenska braća – Rusija velika i moćna. Tamo su znanje bogatili naši vladari kojima se ponosimo, čijoj umnosti i patriotizmu se divila cijela Evropa. Otuda iskri i naša vjera pravoslavna. Sve je dopiralo iz Rusije, čak i muzički tonovi koji su plemenili naš narod koje god orijentacije bio, bez obzira da li je skretao ulijevo ili udesno'', kazao je on.

Na sinoćnjem skupu SL, pročitano je i pismo Sergeja Gricaja, ambasadora Rusije u Crnoj Gori koji je toj stranci čestitao Krsnu slavu.

Predsjednik Političkog savjeta Srpske liste Predrag Vukić ukazao je na način na koji je Rusija istorijski pomogla utemeljenju, kako je rekao - nezavisnih srpskih država na Balkanu koje su opstale zahvaljujući svom Srpstvu, pravoslavlju i volji da se pobjeđuje čak i nadmoćniji protivnik ili neprijatelj.

,,Rusija nikada nije suprotstavljena srpskom narodu, niti će biti, i Rusija je uvijek štitila naše nacionalne interese. Mi nemamo nijedan racionalan razlog da budemo protiv interesa moćne i probuđene Rusije. Zato će Srpska lista sloganom ,Srpstvo – Rusija – Pobjeda' jačati svijest u našem narodu o načinu na koji možemo uraditi nešto konkretno za sebe i svoje nacionalne interese'', kazao je Vukić.

On je borbu protiv ulaska Crne Gore u NATO pakt i Evropsku uniju označio kao racionalan politički pristup, a ne kao nešto što je strano modernim tokovima.

,,Svaka ptica svome jatu. Ne zamjeram Bošnjacima i Albancima što su okrenuti Ankari i Istanbulu, niti Hrvatima i Cetinjanima što im je najbliži Vatikan. Zato je prirodno da mi Srbi spas i napredak prije svega vidimo u Moskvi'', zaključio je Vukić.

Portal Analitika