Društvo

Potpisani sporazumi sa finansijsko-obavještajnim službama Paname i Australije

Na sastanku radnih grupa Egmonta, koji se održava od 31.januara-05. februara, u Monte Karlu, učestvuje crnogorska delegacija na čelu sa direktorom Uprave za sprječavanje pranja novca i finansiranja terorizma Veskom Lekićem, kao i pomoćnikom direktora Kristinom Baćović, saopšteno je iz Vlade.
Potpisani sporazumi sa finansijsko-obavještajnim službama Paname i Australije
Portal AnalitikaIzvor
Egmont grupa je međunarodna mreža finansijsko obavještajnih službi, koja trenutno broji 151 članicu. Posredstvom „Egmont web secure„ sajta, koji omogućava ova grupa, članice razmjenjuju finansijsko - obavještajne podatke. USPNFT, kao član Egmont grupe (od 1. jula 2005.godine), redovno učestvuje na plenarnim zasijedanjima i na sastancima radnih grupa Egmont grupe, a dva predstavnika USPNFT  su  članovi Operativne radne grupe i Radne grupe za prijem novih članica u EGMONT grupu. obpnaammam

Na pomenutom sastanku radnih grupa u Monaku, potpisani su memorandumi o saradnji sa finansijsko-obavještajnom službom Paname, kao i Australije.

Kako je razmjena obavještajnih podataka I saradnja između pomenutih zemalja i naše zemlje posljednjim sporazumima definisana, stvorene su pretpostavke za bolju i efikasniju saradnju u budućnosti, u sistemu sprječavanja pranja novca I finansiranja terorizma.

 

Portal Analitika