Društvo

Pljevlja: Uskoro odluka o izvođaču radova na izgradnji Doma za stare

Projekat izgradnje Doma za stara lica u Pljevljima koji će pružati smještajne i usluge boravka i raseljenim osobama na samom je pragu realizacije, konstatovano je danas (1. 2. 2016.) tokom sastanka predsjednika opštine Mirka Đačića i direktora bjelopoljskog Doma za stara lica Dejana Pavićevića.
Pljevlja: Uskoro odluka o izvođaču radova na izgradnji Doma za stare
Portal AnalitikaIzvor

Na tender za izbor izvođača radova za izgradnju i opremanje ovog objekta ponude su se mogle dostavljati do petka 29.januara, a do srijede 3. 2. 2016. otvoren je tender za izbor nadzora nad izvođenjem radova.

Đačić očekuje da će oba tendera biti uspješna ističući da su Dom za stare, nastavak radova na osnovnoj školi u naselju Guke i radovi na Domu kulture tri važna i finansijski zahtjevna projekta iz oblasti  visokogradnje koji bi tokom godine trealo da se realizuju u opštini Pljevlja.

„Vrijednost ova tri projekta je preko 4,5 miliona eura, od čega je oko 2,6 miliona eura procijenjena vrijednost radova na Domu za stare.  Planirana je izgradnja objekta sa kombinovanim smještajem gdje će korisnici ove ustanove biti i raseljena lica starija od 65 godina. Uskoro će biti poznat izvođač radova, a 3. februar je rok za dostavljanje ponuda za vršenje stalnog stručnog nadzora. Važno je da su obezbjeđena finansijska sredstva, projekat i lokacija i nadam se da će ubrzo otpočeti izvođenje radova“,  kazao je Đačić.

Tokom sastanka bilo je riječi i o iskustvima u radu Doma starih u Bijelom Polju, ustanove koja je opravdala potrebe za postojanjem i koja svojim korisnicima među kojima se nalazi i 21 osoba iz Pljevalja pruža kvalitetnu uslugu smještaja i boravka, kao i zdravstvenu zaštitu.

Sastanku su prisustvovali i Sekretar sekretarijata za društvene djelatnoasti Mersudin Halilović, šefica Kabineta predsjednika opštine Maja Rondović i službenici bjelopoljskog Doma starih Marijana Piper i Haris Malagić.

Portal Analitika