Društvo

Pomozimo porodici Jokić iz Mojkovca

Porodici Jokić iz Mojkovca prijeko je potrebna pomoć države, ali i humanih ljudi, navodi se u saopštenju Banke hrane.
Pomozimo porodici Jokić iz Mojkovca
Portal AnalitikaIzvor

Naime, kako navode, kada su Svetlana i Dragan Jokić iz Mojkovca dobili ćerku njihovoj sreći nije bilo kraja. Ćerka Gordana je danas dvadesetogodišnjakinja i od rođenja je invalid. Ona boluje od celebralne paralize, ne hoda, ne govori, ne može hranu da žvaće i uvijek joj je potreban pomoć druge osobe. Gordana dobija tuđu njegu i ličnu invalidninu koja čitava odlazi na pelene i posebnu hranu za nju.

Majka Svetlana je nezaposlena, na birou rada je, kao tehnološki višak KID "V.Kruščić ". Ima problema sa bubrezima, štitnom žijezdom i kičmom. Kako je rekla, dok je suprug bio zdrav porodici nije mnogo toga nedostajalo.

Dragan je nekada bio sportista koji je igrao za svoj grad. Bavio se i planinarstvom, bio je dobrovoljni davalac krvi i kaže da mu je sada jako teško da moli za pomoć. Dragan je na poslu preživio tri srčana udara tako da je danas u penziji koja iznosi 97 eura.

Baraka od 36 m2 u gornjem Mojkovcu u kojoj živi porodica Jokić je sagrađena prije 70.godina  i naslijedili su je od Draganovog oca. Baraka je trula, prokišnjava, a oni nemaju novca da je renoviraju.

Kako navode iz Banke hrane potrebno je: krovno rebrasti lim sa sarafima ,12 tabli od 1 m ×5 m, 4 završne limene  lajsne od 5 m, sitno rebrovani lim sa sarafima ,visina 2.80.m ,sirina 140 m, stiropor 50 m 2, 30 gipsanih običnih ploča, 10 gipsanih ploča vodootpornih, 12 metara  plastičnih cijevi sa spojnicama i cementa jedna tona.

Kako Jokići navode, komšije bi im pomogle u radovima, važno im je samo da materijal nabave.

Banka hrane apeluje na gradonačelnika Mojkovca da posjeti i pomogne porodicu Jokić, ali i Ministarstvo rada i socijalnog staranja. Apeluju i na humane građevinske firme da pomognu ovoj porodici.

Ukoliko neko od društveno odgovornih građana želi da učestvuje u pomoći, može donirati hranu, pelene za odrasle, ali i novac na žiro račun kod CKB banke -510 221 299 528 801 484 na ime Svetlana Jokić, zaključuje se u saopštenju Banke hrane, dostavljenom Portalu Analitika.

Portal Analitika