Politika

Danas sastanak lidera partija

Sastanak lidera političkih partija koje imaju poslanike, u okviru parlamentarnog dijaloga za izgradnju izbornog povjerenja, biće održan danas u Skupštini Crne Gore.
Danas sastanak lidera partija
Portal AnalitikaIzvor

Premijer Milo Đukanović pozvao je ranije sve partije parlamentarne opozicije da uđu u Vladu i, preuzimanjem dijela odgovornosti, pomognu da država učvrsti stabilnost i dobije kredibilnu vlast nakon izbora.

Đukanović je rekao da je spreman da u ministarstavima unutrašnjih poslova, finansija, rada i socijalnog staranja i poljopivrede otvori prostor za učešće parlamentarne opozicije u radu Vlade.

"Ta participacija može biti i na ministarskom i pomoćničkom nivou sa dodatnim ovlašćenjima. Takođe, spreman sam da ponudim i jedno potpredsjedničko mjesto, zbog uvida u rad užeg kabineta Vlade“, kazao je Đukanović.

Najavljeno je da će na na sastanaku lidera partija Građanski pokret URA, Demos i Socijaldemokratska partija (SDP) imati zajedničku platformu.

"URA, Demos i SDP imaće svoju ponudu koja će biti vrlo opsežnija. Ne ponuda nego i zahtjevi“, kazao je član URA-e Neđeljko Rudović.

MINA

Portal Analitika