Politika

Blažić: Vlada već obezbijedila podršku

Vlada je već sebi obezbijedila podršku u parlamentu, tako da je potpuno jasno kakav će biti ishod premijerove inicijative o povejerenju Vladi, kazao je za Dnevnik TVCG, dekan Fakulteta za državne i evropske studije, profesor Đorđije Blažić.
Blažić: Vlada već obezbijedila podršku
Portal AnalitikaIzvor

Taj Vladin potez smatra politički mudrim u ovom trenutku ali, s druge strane, tvrdi da razlozi te inicijative nemaju utemeljenja u ustavno-pravnom smislu.

- Onoga trenutka kada je malo razbila političku scenu i kada je osigurala svoju podršku u parlamentu, onda su se pojavili sa time da kao ustavobranitelji žele da obezbijede Ustavnu poziciju Vlade i da preispitaju, navodno, svoje povjerenje. Za taj potez u političkom smislu može se reći da je veoma mudar – naglašava Blažić.

Predsjednik nevladinog udruženja "Crnogorski državotvorni forum" Ranko Đonović smatra da je opozicija svojim potezima dovela premijera do toga da i u ovoj situaciji poentira.

Kada je predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić, prije dva mjeseca, najavio da će SDP pokrenuti pitanje povjerenja Vladi, odmah nakon dobijanja pozivnice za NATO, Vlada premijera Mila Đukanovića tu je inicijativu, tada, energično odbila. S pravom, smatra dekan Fakulteta za evropske i državne studije Đorđije Blažić.

S duge strane, gotovo je nevjerovatno, primjećuje predsjednik Nevladinog udruženja "Crnogorski državotvorni forum" Ranko Đonović, to što opozicija vuče toliko poteza, jedan za drugim, a da je svaki njima na štetu, a Vladi na korist.

Izvor: rtcg.me

Portal Analitika