Politika

Martinović: Ko je bio vozač, a ko kondukter u "pokvarenom autobusu"?

Kako ljuti opozicionari, što iz vlasti što iz tradicionalne opozicije, ovih dana opisuju političku scenu terminologijom saobraćajnog tehničara, to smatramo da ovu saobraćajnu metaforiku treba upotpuniti kako bi bila što slikovitija, ali što je još bitnije, i preciznija. U najkraćem, umjesto tramvaja zvanog želja, građani su sada dobili autobus zvani vlast, poručuje član Glavnog odbora Pozitivne Crne Gore Božidar Dragan Martinović.
Martinović: Ko je bio vozač, a ko kondukter u "pokvarenom autobusu"?
Portal AnalitikaIzvor

Poslanik Socijaldemokratske partije SDP Džavida Šabovića je na pitanje da li će njegova partija glasati protiv Vlade kazao da “da im ne treba mjesto u pokvarenom autobusu”.

"Pošto se trenutno vlast predstavlja kao pokvareni autobus bez točkova i sa mašinom koja ne radi, red je da znamo i ko je bio vozač, ali i ko je bio kondukter četvorotočkaša punog ministara? Ko je stajao na koju stanicu, a ko je puštao nekog i mimo karte u autobus? Posebno je važno i da znamo da li su vozač  i kondukter bili u istom autobusu svih osamnaest godina, jer nije red da obojica pođu u penziju, a da ne znaju ni da li su bili u istom vozilu. Javnosti se mora objasniti da li su i kondukter i vozač bili na pravoj strani istorije, da li je cio autobus bio na pravoj strani istorije, ili je pola autobusa išlo u dobrom pravcu, a polovina u lošem? Sve su ovo pitanja koja traže odgovor", smatra Martinović.

Javnost, kaže Martinović, zanima i ko je pokvario autobus.

"Da li je za sve kriv vozač ili je i kondukter znao da prećuti kada je koja guma bila probušena, jer mu se žurilo da naplati što više karata, da autobus ne staje zbog jedne probušene gume", pita Martinović.

Na kraju, red vožnje ovog autobusa, u kojem su fotelje čitave, već 18 godina zajednički utvrđuju vozač i kondukter, pa, kaže Martinović, čudi kako kondukter nije ranije javio vozaču da je mašina u kvaru, kako nije vidio da nema točkova, nego je samo kao hipnoitisan gledao u čitave fotelje.

"Biće ipak da nije problem u propaloj mašini i otpadnutim točkovima, već u foteljama koje nekako kao da izmiču, pa se sada prvi put uočava da autobusu, osim fotelja, trebaju i točkovi i mašina", zaključuje Martinović.

Portal Analitika