Politika

Ivo Đurišić napustio DEMOS

Doskorašnji član Glavnog odbora Demosa Ivo Đurišić napustio je tu partiju zbog, kako je saopštio, neslaganja po pitanju odnosa te partije prema protestima Demokratskog fronta. On je rekao da je prošlog mjeseca vratio člansku kartu.
Ivo Đurišić napustio DEMOS
Portal AnalitikaIzvor

„Prestao sam da budem član Glavnog odbora Demosa i vratio sam člansku kartu sredinom decembra prošle godine. Nijesam do sada davao izjavu o tome da ne bih naškodio Demosu, ali zbog novonastale političke situacije osjećam potrebu da objasnim svoj čin. Prvo, nisam saglasan sa Demosom po pitanju odnosa prema protestima. Takođe, nisam saglasan ni sa time da opozicija pregovara sa DPSom Mila Đukanovića oko izbora i prelazne vlade„, kazao je za „Dan“ Đurišić.

Podsjetio je da je Đukanović ranije saopštio da od formiranja prelazne vlade nema ništa.

„Zamajavajući javnost i odugovlačeći pregovore DPS želi da dobije na vremenu kako bi, po običaju, pokrao i naredne izbore. Iz Demosa su najavili da će, ako ne uspiju pregovori, a vidimo da je taj proces na nuli, ići na proteste, ali to ne čine„, naglasio je Đurišić.

Kako je rekao, opoziciono djelovanje će nastaviti kao nezavisni intelektualac podržavajući svu opoziciju u smjeni aktuelne vlasti.

„Dajem punu podršku zahtjevu Nebojše Medojevića da se ispitaju imovinski kartoni poslanika Pozitivne Crne Gore, a posebno Darka Pajovića, koji su prodali Miločer, Kraljičinu plažu i Mamulu, oduzimajući Crnoj Gori najljepši dio obale, a podržavajući DPS„, kaže Đurišić. (IN4S)

Portal Analitika