Region

Nestao brat poznatog mostarskog preduzetnika

Pripadnici MUP-a HNK vrše intenzivnu potragu za 53-godišnjim Draženom Dujmovićem iz Mostara, bratom poznatog mostarskog preduzetnika Zorana Dujmovićem, kojem se od srijede navečer, kada je oko 20 sati u autopraonicu na Smrčenjake dovezao automobil na pranje, gubi svaki trag. Njegov nestanak policiji je prijavila je supruga Emica, nakon čega je raspisana potraga.
Nestao brat poznatog mostarskog preduzetnika
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

- On je dovezao automobil u autopraonicu na Smrčenjacima, pozdravio se s vlasnikom i otišao, nakon čega mu se gubi trag. Pretražena je trim staza i taj uži dio. Ukoliko bude potrebe u potragu ćemo uključiti i Civilnu zaštitu te Gorsku službu spašavanja - kazao je Ljudevit Marić, viši inspektor u Uredu komesara MUP-a HNK.

Pojedini mediji prenijeli su kako je Dujmović kasnije viđen kako u naselju Bijeli Brijeg ulazi u nepoznato vozilo, međutim Marić, kao ni dežurna kantonalna tužiteljica Maja Ćišić nijesu imali takve informacije.

- Upućen je prijedlog sudu da se pokuša locirati signal mobitelnog telefona. Takođe, kontaktiraju se svjedoci s kojima se trebao tu noć naći. Pregledani su i snimci s jedne nadzorne kamere u blizini praonice, međutim ona je dosta udaljena, tako da su snimci nejasni - kazala je Ćišić.

Iz MUP-a mole sve građane koji imaju bilo kakvu informaciju o nestalom Dujmoviću da o tome obavijeste policiju.

Avaz.ba 

Portal Analitika