Politika

JASAVIĆ: Pozitivna će biti tas na vagi

Potpredsjednica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić ocijenila je u emisiji "U centar" na TVCG da će ta partija biti tas na vagi u budućim dešavanjima i da će odlučiti ko će biti vlast. Ona je ponovila da je pravi cilj protesta DF-a, 24. oktobra, bila destabilizacija države kako bi izostala pozivnica za NATO. Jasavić je optužila dio opozicije da je pokušao da iskoristi međunarodni faktor kako bi preuzeo vlast.
JASAVIĆ: Pozitivna će biti tas na vagi
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Komentarišući istraživanje javnog mnjenja koje je danas objavila agencija CEDEM, Jasavić je kazala da će Pozitivna biti tas na vagi u budućim dešavanjima i da će, nakon izbora, ta partija odlučiti ko će biti vlast.

Ona tvrdi da je Pozitivna jedina građanska alternativa vlasti koju čine ljudi s integritetom i koji znaju za šta se bore.

"Jer mi nijesmo neka nova upakovana partija koju je bilo koji medijski tajkun stavio u službu, ili je DPS, SDP ili bilo ko drugi može imati u službi", navela je Jasavić.

Ona je, komentarišući inicijativu lidera URA-e, DEMOS-a i Demokrata o pomoći EU u rješavanju političke krize, kazala da oni treba da se sa visina spuste među građane, i čuju njihove potrebe, a ne da očekuju da ih neko iz EU postavi na vlast.

"Demos, URA i Demokrate sa otetim mandatima DF-a, Pozitivne i SNP-a traže posredovanje od međunarodne zajednice", rekla je Jasavić.

Potpredsjednica Pozitivne smatra da je pravi cilj protesta DF-a 24. oktobra da destabilizuju državu, kako bi izostala pozivnica za NATO.

"Ovaj termin koji je izabran je jasno izabran radi destabilizacije Crne Gore da bi se poslala poruka da Crna Gora nije spremna za Nato integracije. Moram da kažem da sam potpuno uvjerena da se zapravo mir i stabilnost za komplentni region ovih mjeseci branio i braniće u Crnoj Gori", navela je ona.

Jasavić smatra da je cilj protesta bila destabilizacija zemlje, nakon koje bi se uveo međunarodni faktor da ove snage koje su bez ikakvog legimiteta dovele u poziciju da budu vlast.

"Da dovedu one snage koje bi za ćup svojih para prodale kompletne spoljnopolitičke interese Crne Gore. To su snage koje su to kreirale i koje su bile spremne te večeri da zaigraju na tu kartu da bi što lakše, bez mnogo truda i znoja, ostvarile svoje ciljeve", kazala je Jasavić.

Ona smatra da nakon dobijanja NATO pozivnice mnoge stvari više neće biti iste.

"Nakon toga valja razgovarati sa svim subjektima u CG,napraviti što širi konsenzus kako dalje i otvoriti sve karte da bi Crnu Goru vodili u pravcu sigurnih evroatlanskih integracija, uz postizanje što veće socijalne sigurnosti i građanske države", kazala je Jasavić.

Ona je poručila da je Pozitivna spremna da sve podjele, identitetske i mnoge druge, dovede u poziciju da se stvari postave u građanskoj ravni tako da "više nemamo dvonacionalnih partija koje svojim rukama guše ostatak Crne Gore".

Jasavić je kazala da, ako VDT smatra da ima osnova sumnje protiv funkcionera DF-a, onda ga treba pustiti da to i pokaže..Takođe, treba VDT da takođe sa istom pažnjom obrati pažnju na one koji su svojim činjenjem ugrozili ekonomske temelje Crne Gore

Ona je najavila da će poslanici Pozitivne u Skupštini podržati ukidanje imuniteta trojici funkcionera DF-a.

Jasavić je poručila da građani moraju razdvojiti opravdane socio – ekonomske razloge i proteste usmjerene na destabilizaciju države i sprječavanje dobijanja pozivnice za NATO.

"Pozitivna neće štititi interese ni prve ni druge familije u Crnoj Gori, već će isključivo biti na strani građana. Građani moraju da znaju da im, ako na vlast dođu one partije koje kanališu pojedini medijski tajkuni, ništa bolje neće biti nego sa DPS-om i SDP-om", kazala je Jasavić.

TVCG

Portal Analitika