Region

Vučić: Vlada Srbije izdvojila pet miliona eura za Srebrenicu

Vlada Srbije izdvojila je pet miliona eura pomoći za Srebrenicu, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić na investicionoj konferenciji u toj opštini.
Vučić: Vlada Srbije izdvojila pet miliona eura za Srebrenicu
Portal AnalitikaIzvor

Kako je naglasio, odluka je donijeta jutros na sjednici Vlade Srbije.

“Dva miliona eura prebacujemo direktno na račun opštine Srebrenica. Poštovani Ćamile imaćete taj novac u ponedjeljak”, istakao je srpski premijer i naglasio da je ostalih tri miliona eura takođe dostupno odmah za projekte.

“Zajednički sa vama, Republikom Srpskom, BiH ćemo oformiti tim koji će raditi na projektima u visini od tri miliona eura. I taj novac je spreman odmah. Ako želite da uložite u škole, puteve.. za šta god kažete mi smo spremni istog sekunda”, poručio je Vučić.

On je takođe podsjetio da je po dolasku u Srebrenicu od imao prilike da čuje kako se Srebrenica razvija i kako Srbi i Bošnjaci zajedno žive.

“Posjetili smo Potočare i poklonili se nevinim srebreničkim žrtvama. Ovde smo da bismo ulagali u zajedničku budućnost”

Dodik: RS će uložiti tri miliona maraka u Srebrenicu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izrazio je zadovoljstvo što se Investicijsko-razvojna konferencija dešava upravo u Srebrenici, jer ovaj grad želi da vidi kao razvijen.

"Država ne može da napravi fabrike, ali može da obezbijedi stimulanse za one koji to žele", kazao je Dodik koji je ukazao na važnost Guber banje, kao i mosta Bratunac - Ljubovija.

"Želim da vlasti BiH ovaj prelaz tretiraju kao značajan robni prelaz, i mislim da zajedno možemo mnogo da učinimo", dodao je.

"Vlada RS će podržati sva cjelovita rješenja. RS je ulagala i ulagaće u Srebrenicu, jer je ne odvajamo od ostatka entiteta. Želimo dati značaj projektima", kazao je Dodik.

U naredne dvije godine Vlada RS će u Srebrenicu uložiti po pola miliona konvertibilnih maraca, a u narednom periodu ukupno tri miliona, kazao je Dodik.

 "Znam da su neki očekivali više od mene, ali ovaj put samo tri miliona", naveo je Dodik.

Izvor: rs.n1info.com

Portal Analitika