Region

Uhapšen vlasnik "Holidej resorta" zbog navođenja na prostituciju

Agencija za istrage i zaštitu (Sipa) BiH rano jutros na području Sarajeva započela je operativne akcije kodnih naziva "Koral" i "Tango", u toku kojih je slobode lišeno 16 lica osumnjičenih za organizovani kriminal, poresku utaju i navođenje na prostituciju, prenosi portal Klix.ba.
Uhapšen vlasnik "Holidej resorta" zbog navođenja na prostituciju
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

U okviru akcije "Koral" slobode je lišeno 10 lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo organizovanog kriminala u vezi sa krivičnim djelima poreska utaja, ugrožavanje bezbjednosti, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, oštećenje tuđe stvari, teška krađa i organizovanje otpora.

Prvoosumnjičeni u ovoj akciji dovodi se u vezi i sa navođenjem na prostituciju, saopšteno je iz Sipe.

Prema pisanju sarajevskih medija, među uhapšenima je Alen Čengić, bivši vlasnik hotela Holidej resort i vlasnik restorana Park prinčeva, koji se tereti za organizovani kriminal i navođenje na prostituciju.

U toku su pretresi objekata na 10 lokacija s ciljem pronalaženja i privremenog oduzimanja dodatnih predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U okviru akcije "Tango" slobode je lišeno pet lica zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo navođenje na prostituciju. Ove aktivnosti realizuju se po naredbama Kantonalnog suda u Sarajevu i Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a rezultat su višemjesečnih istraga koje su sproveli istražioci Sipe pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva.

U dvije paralelne akcije angažovano je više od 100 policijskih službenika Sipe. Iz Sipe je najavljeno da će više informacija biti saopšteno u toku dana.

Klix.ba

Portal Analitika