Kultura

Uskoro novi album Gavranovića "The Parting of the Ways"

"The Parting of the Ways" naziv je novog albuma našeg a internacionalnog džez gitariste Filipa Gavranovića.
Uskoro novi album Gavranovića "The Parting of the Ways"
Portal AnalitikaIzvor

U umjetničkom svijetu poznat kao Pippo Corvino novi album objaviće na svojim internet stranicama www.pippocorvino.wix.com/filipgavranovic 7. oktobra.

Do tada ljubitelji džeza, novih tendencija i muziciranja ovog mladog muzičara mogu uživati u trejleru koji će ih provesti kroz drugačiji zvuk i goste njegovog novog projekta.

Filip Gavranović odnosno Pippo Corvino rođen je u Puli 1988. godine. Klasičnu gitaru počeo je da svira sa devet godina, u podgoričkoj Muzičkoj školi "Vasa Pavić", u klasi prof. Nedeljka Pejovića, kod koga je završio nižu muzičku školu i prva dva razreda srednje škole. Srednju školu završio je u klasi prof. Srđana Bulatovića i uporedo učio džez gitaru u klasi Milorada Šula Jovovića. Nakon što je dvije godine proveo na Muzičkoj akademiji na Cetinju, takođe u klasi Bulatovića, u maju 2010. upisuje osnovne studije džez gitare na Umjetničkoj akademiji, u klasi prof. Gvida Ješenžkija gdje je i diplomirao u junu 2014. Svirao je u mnogim crnogorskim grupama, kao što su "Banda od muzike" i "Baltazar", gostovao na koncertima grupe "Autumn For Free" i na albumima "10/8" Vladimira Maraša, "Signal Test" grupe "Autumn For Free" i "Najvažnija soba" grupe "Baltazar". Svirao je u predstavama Crnogorskog narodnog pozorišta: "Kristofor Kolumbo", "Europa", "Montenegro Blues", "Ajmo na sex" i "Art Export", radio je muzičku produkciju za predstavu "Ko se boji Virdžinije Vulf" i "Kad su žene imale krila", gdje je bio koautor muzike. Od 2008. godine nastupa na brojnim džez manifestacijama, kao što su Petrovac Jazz Fest, Whitefield Jazz Fest i JAM u Crnoj Gori, zatim Beograd Jazz Fest, Trieste Jazz Fest i Venezia Jazz Fest. Pored samostalnih projekata, radi kao vođa ansambla "Corvino Quartet" sa Anilom Bilgenom, Mihom Korenom i Pjetrom Rićijem. Takođe je član  član je njemačkog benda "Backyard Jazz Orchestra" i sarađuje sa muzičarima Ćincijom Katanijom iz Švajcarske, Mortenom Ramsbolom iz Danske, Larom Lube iz Njemačke. Uradio muziku za kratki igranifilm "Kupljeno - Fini neki ljudi" Zdravka Krulje, a na posebnim projektima sarađivao je sa trubačem Strahinjom Kovačevićem ("Mit o Blužđu", gitaristom Petrom Dobričaninom ("Osvrt cigaretara"), kompozitorkom Vjerom Nikolić ("Kad su žene imale krila"), Ćincijom Katanijom ("Come To Light"), Janom Kopčakom ("Melting Sky"), Kopčakom i Luisom Andreom Karneirom de Oliveirom ("The Cigarette After") i Kristinom Trezune ("Quiet Stories"), dok je samostalno uradio "The Wilderness Days" i album "Growing Wings" iz 2013. godine.

U susret objavljivanju albuma, Pippo Corvino će 25. septembra nastupiti u Kvintetu Balaša Baloga na Međunarodnom džez konkursu u Žilini, u Slovačkoj, koji se održava u koncertnoj dvorani Konzervatorijuma tog grada.

 

Portal Analitika