Komentar

DNP: Crna Gora najveći koncentracioni logor u ovom dijelu Evrope

U moru tragikomičnih odluka aktuelnog režima uklapa se i današnja da se javna rasprava o nacrtu Zakona o slobodi vjeroispovijesti organizuje u ogradom i jakim policijskim snagama opasanoj staroj zgradi vlade, koja je tako više podsjećala na nacistički logor nego na zgradu za sastanke. Da se radi o svojevrsnoj farsi govori i podatak da je bilo dozvoljeno samo delegiranim predstavnicima da prisustvuju “javnoj” raspravi a da su stotine zainteresovanih građana onemogućene barikadama da uzmu učešće i saopšte svoje stavove, ocijenio je funkcioner Demokratske narodne partije Jovan Pejović.
DNP: Crna Gora najveći koncentracioni logor u ovom dijelu Evrope
Portal AnalitikaIzvor

„Ovaj čin najslikovitije govori kakve su vjerske, ali i sve druge slobode u Crnoj Gori. Kada se tome dodaju aktivnosti udbe koja je zastrašivala građane da se danas ni slučajno ne pojave na javnoj raspravi na koju su javno pozvani, kao i jutrošnje hapšenje članova motociklističke grupe “Noći vukovi” koja je najavila učešće u pomenutoj raspravi jasno se vidi u kakvoj državi živimo. Da je svekolika Crna Gora opasana bodljikavom žicom i da živimo u društvu u kome su demokratska prava građana pogažena a građani poniženi i obespravljeni osjeća se na svakom koraku. Majstori za podjele prepustili su ulogu izvođača radova poslednjem balkanskom diktatoru i napravili od Crne Gore najveći koncentracioni logor u ovom dijelu Evrope“, naveo je Pejović u izjavi dostavljenoj Portalu Analitika.

Kako dodaje, time aktuelni režim sa otimačina, krađa, kriminala i korupcije, koji cvetaju u Crnoj Gori pažnju građana želi skrenuti u drugom pravcu izazivajući podjele među jednim te istim narodom na najtananijim ljudskim osjećanjima kakva su nacionalna i vjerska pitanja.

„Istinska Crna Gora se danas srami pred činjenicom da se javne rasprave u dvadeset prvom vijeku u državi koja pretenduje biti članicom EU organizuje u salama opasanim

žicom i kordonima policije i tako putem prinude nastoje usvojiti zakoni koji imaju za cilj otimanje hramova Mitropoliji crnogorsko-primorskoj stožeru crnogorske državnosti.“, zaključio je Pejović.

Portal Analitika