Politika

KALUĐEROVIĆ: Predlagao sam susret Amfilohija sa najvećim državnim zvaničnicima

Neistinito ste obavijestili javnost da sam funkcioner Demosa. Ja sam član Predsjedništva Demokratske Crne Gore čiji je predsjednik mr Aleksa Bečić. Takođe ste objavili neistinu da sam navodno predlagao „...da se organizuje susret Amfilohija i Đukanovića, ali da mediji ne budu obaviješteni o tome“, navodi se u reagovanju član Predsjedništva Demokratske Crne Gore Velizara Kaluđerovića povodom teksta objavljenog danas u listu Pobjeda pod naslovom „Amfilohije da razgovara sa Đukanovićem o zakonu“, a koji je prenio Portal Analitika.
KALUĐEROVIĆ: Predlagao sam susret Amfilohija sa najvećim državnim zvaničnicima
Portal AnalitikaIzvor

- Istina je da sam na pomenutom sastanku i ja, kao i većina učesnika sastanka učinio sugestiju da se sastanci na temu razgovora o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti organizuju sa predstavnicima svih parlamentarnih partija u Crnoj Gori, kao i sa nosiocima najviših državnih funkcija u Crnoj Gori, upravo polazeći od značaja ovog pitanja i sa željom da se blagovremenom reakcijom zaustavi očigledna neozbiljnost i loša namjera onih koji su pripremili ovakav tekst Nacrta zakona – navodi se u reagovanju Kaluđerovića dostavljenom Portalu Analitika.

Dakle, kako ističe, vaš tajni izvor čije informacije javno objavljujete kao „pouzdano saznanje“, očigledno nije pouzdan.

- Inače, simptomatično je da Pobjeda nije ni pokušala da me kontaktira i neposredno provjeri (ne)istinitost informacije koju je objavila na osnovu „pouzdanog saznanja“.

Ne želim da vjerujem da je na ovaj način Pobjeda namjerno željela da mi podmetne neistinu da se zalažem za organizovanje nekih tajnih sastanaka. Međutim, dobronamjerno sugerišem uredništvu Pobjede da ima u vidu da postoje pojedini političari sa lošim manirom i lošom namjerom prema drugim političarima, pa i prema meni. Zato se mora biti puno obazriviji u korišćenju informacija iz „pouzdanih izvora“ o drugim političarima, posebno kada na tako tajnovit način informacije stižu upravo od političara – poručio je Kaluđerović.

Portal Analitika