Region

Misica u suzama molila sud da je pusti iz zatvora

Porodica Slobodanke Tošić (29) stavila je hipoteku na seosku kuću kako bi obezbijedila jemstvo koje će lijepoj manekenki omogućiti izlazak iz pritvora, ali tužilaštvo BiH ipak strahuje od njenog bjekstva.
Misica u suzama molila sud da je pusti iz zatvora
Portal AnalitikaIzvor

Na jučerašnjem pretresu u Sudu BiH u Sarajevu, tužilac Dubravko Čampara izlagao je sat vremena optužnicu kojom Slobodanku Tošić tereti za pripadnost organizovanoj kriminalnoj grupi i za saučesništvo u pokušaju ubistva Đorđa Ždrala u aprilu 2006. godine.

Tužilac je u uvodnoj riječi naveo da će Tužilaštvo BiH izvođenjem materijalnih dokaza, te saslušanjem četiri vejštaka i šest svjedoka, dokazati da je optužena namamila Đorđa Ždrala u klopku u naselju Vranješ, kada je pokušano njegovo ubistvo. Na kraju ročišta, branilac manekenke je ponovo zatražio puštanje svoje klijentkinje na slobodu.

Odbrana je kao jemstvo ponudila seosku kuću u vlasništvu porodice Tošić, a zvaničnu žalbu na pritvor podnijeće danas. Tošić je rasprava o njenom eventualnom puštanju na slobodu “bacile” u plač, nakon čega se obratila sudskom vijeću.

- Obećavam da neću nigdje ići. Ja stvarno više ne mogu da budem u pritvoru. Neće biti greške s moje strane - molila je Tošić vijeće.

Njena majka Jadranka prisustvovala je suđenju.

-Tužilaštvo je prvo tvrdilo da je ta seoska kuća u državnom vlasništvu, ali smo dokazali da to nije tačno. Ali, tužioca ni to nije ubijedilo da će se Boba odazivati na pozive suda, jer ih je kao strah da će pobjeći. Pa gde ona da bježi? Ona se ni do sada nije krila, nego je nisu ni pozivali. Tužilac je još rekao da nema potrebe za puštanjem jer će suđenje trajati još najviše nekoliko ročišta. A ona se u zatvoru “prepolovila”: baš mi je loše izgledala kad sam je vidjela u sudnici, sa onim lisicama...Užasno - rekla je za “Blic” Slobodankina majka.

misica2
Portal Analitika