Literatura

Goranović na otvaranju Sajma knjiga u Ulcinju

Ministarstvo kulture prepoznalo je ulogu koju Sajam knjiga u Ulcinju ima u upostavljanju saradnje između crnogorskih i albanskih književnika, istakao je ministar kulture Pavle Goranović na otvaranju Međunarodnog sajma knjiga u Ulcinju.
Goranović na otvaranju Sajma knjiga u Ulcinju
Portal AnalitikaIzvor

Na otvaranju manifestacije koja je počela u nedjelju na Pristanu, govorili su i predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić, predsjednik Skupštine Republike Albanije Iljir Meta, ministarka kulture Republike Albanije Mirela Kumbaro, i ministar kulture, sporta i omladine Republike Kosovo Kujtim Šalja.

Sajam je zvanično otvorio predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka, a prisutnima su se još obratili pisac Fatos Kongoli i generalns direktorica izdavačke kuće "Tena" Irena Toči.

- Nesumnjiv je doprinos ovog sajma u razmjeni iskustava, koje je rezultiralo porastom prevedenih crnogorskih književnih djela na albanski, kao i albanskih na crnogorski jezik. Takav kulturni koncept je naš razvojni prioritet i pružaćemo mu podršku, s uvjerenjem da su to aktivnosti koje nas približavaju jedne drugima, integrišu u zajednicu evropskih naroda i razvijaju evropske vrijednosti - istakao je Goranović u svom govoru. 

Portal Analitika